Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Газираните напитки отнемат човешки животи

През последните 10 години от последствия, свързани с газираните напитки, са умрели 6 000 човека, 14 000 са заболели от сърдечносъдови заболявания и 130000 от диабет, съобщават американски изследователи.

По мнение на учените, популярността на газираните напитки все повече влошава здравето на хората и води до смърт. Според изчисленията на Американската асоциация за сърдечни заболявания, сладката газирана вода, като Спрайт, Кола, Фанта, а също и сокове с добавена захар, са виновни за смъртта на много хора и за страданията им от заболяване на сърцето.

Учените смятат, че се подценява значимостта на проблема, а с болестите се сблъскват все повече и повече млади хора. По мнение на специалистите, тази информация трябва да бъде основание за налагане на данък върху сладките газирани напитки. Учените смятат, че облагайки с един цент всеки половин литър напитка, търсенето може да намалее с 10%.

Всяка намеса на органите, която ще помогне за намаляване употребата на тези напитки ще бъде от огромна полза за общественото здраве, тъй като дори едно питие на ден увеличава риска от сърдечносъдово заболяване, подчертават експертите.

Още по темата

Газираните напитки са причина за редица сериозни заболявания

Сладките газирани напитки са смъртоносно опасни!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации