Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Kутия с кола може да доведе до инсулт!

Само една кутия с газирана напитка на ден увеличава риска от инфаркт или инсулт. Това е заключението на изследователи от Университета в Маями и Колумбийския университет. Ако всеки ден изпивате само по една кутийка с газирана напитка, то това повишава риска от сериозни заболявания на сърдечносъдовата система, включително инфаркт и инсулт.

Американските учени също смятат, че увеличаването на дозата до две кутии на ден, води до увреждане на черния дроб и диабет. В същото време газираната напитка може да бъде всякаква- от “здравословната” лимонада до диетичната кола. Като цяло, феновете на газираните напитки имат по-висок риск от преживяване на инфаркт, инсулт или други съдови заболявания с 43%, спрямо тези, които се въздържат от “мехурчетата”.

По-рано, учените вече доказаха, че поради наличието на изкуствени подсладители, газираните напитки, могат да предизвикат подобен ефект върху черния дроб, както от хроничен алкохолизъм. Учените подчертават дебело, че вредността на така наречените “диетични” напитки, които се представят като здравословна алтернатива, не са по-малко опасни от обичайните. Производителите на диетични газирани напитки особено рекламират малкото количество калории в тях. Но, някои изследвания показват, че такива напитки, напротив, само разпалват апетита.

Американските изследователи наблюдавали група от 2564 души повече от 10 години. Всички те редовно използвали газирани безалкохолни напитки, включително диетични. Изследването показало убедителна връзка между газираните напитки и сърдечносъдовите заболявания.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации