Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

При псориазис се пазете от инсулт!

Както изяснили датски учени, жертвите на псориазис имат почти три пъти по-голям риск от инсулт и сърдечни заболявания. Нещо повече, този риск е наблюдаван само при по-младите пациенти. Според изследване, публикувано в списание European Heart Journal, псориазиса значително увеличава риска от сърдечни заболявания.

Датските учени направили този извод на базата на наблюдения върху 36 765 пациенти с псориазис в умерена форма и 2793 пациенти с псориазис в тежка форма. Наблюдението продължило от 1997 до 2006. При пациентите до 50 години с умерена форма на псориазис риска от сърдечни аритмии нараствал с 50%, а риска от исхемичен инсулт с 97%. Но далеч по-страшни били цифрите при хората с тежка форма на псориазис.

В техния случай, риска от аритмия нараствал с цели 198% (!), а риска от инсулт със 180%. Така, в тази възрастова група псориазисът съвсем точно може да се отнесе към рисковите фактори за сърдечни заболявания. При пациентите над 50 години, псориазисът по някаква причина не повишавал риска от исхемичен инсулт или сърдечна аритмия.

Точната причина за появата на тази връзка, лекарите не знаят. И докато феноменалните 198% са достатъчни да се предположи, че, именно, псориазиса може да доведе до аритмии, както и да се превърне в косвена причина за инсулт, учените не успели да намерят никакви научни доказателства в подкрепа на тази версия.

Но сега, важността за лечението на псориазиса в ранна възраст е повече от очевидна. Така че не пренебрегвайте зачервената кожа, дори ако тя не ви създава никакви проблеми.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Хранене на органите

Коноп, люспи на семената (Shelled Hemp Seed)

Инфекции и възпаления

Домашни Кремове за кожата

Кожни проблеми

ПАБК – Витаминът на Красотата

Противоракова диета (хранене при рак)

Пролетни арома- рецепти за лицето

Летни маски: Магданоз – за лунички, френско грозде – за младост

5 цвята на здравето

Витамин Ф (F). Опорна точка

Синдром на хроничната умора

6 телесни тъкани, които могат да бъдат регенерирани чрез храни

Водни настойки (чайове)

Ментовият чай – натурално болкоуспокояващо!

Силно сърце – здрав мозък

Доматите: най-добрите защитници на съдовете и сърцето

Сиропи

Свързани публикации