Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пилешкият хрущял е отлично средство срещу болки в ставите

Добри новини за феновете на желираното пилешко месо – пилешкият хрущял (колаген) може да осигури защита срещу ревматоиден артрит.

Съгласно изследване, публикувано от BioMed Central в списанието “Изследвания и терапия на артрита”, било установено, че пилешкият колаген от втори тип – белтък, извлечен от хрущяла на пилешките гърди, е безопасно и ефективно средство за лечение на ревматоиден артрит. Д-р Wei Wei от Медицинския университет Анхуей Китай, работил с група учени за проверка ефективността на лечението на артрит с капсули от пилешки колаген.

Те ги сравнявали с антиревматичното лекарство метотрексат, което обикновено се предписва при тежки форми на артрит. Били изследвани 503 пациенти в течение на три месеца. При пациентите, които получили 12-седмичен курс с пилешки капсули, значително се подобрила функцията на ставите и хрущялите, при това без странични ефекти, в сравнение с тези, които са приемали метотрексат.

Според д-р Wei, пилешкият хрущял (колаген) е обещаваща алтернатива за терапевтична стратегия при лечението на ставите. Той може успешно да се използва като хранителна добавка срещу ревматоиден артрит.

Още по темата:

Бульон от кости- домашен глюкозамин

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Аминокиселини

Протеини

Маслено-протеинов микс

Витамини и минерали

N-ацетилглюкозамин (Глюкозамин)- основна захар

Бульон от кости – домашен глюкозамин

Лечение на артрит

Чесънът спасява от остеоартрит

Свързани публикации