Чесънът спасява от остеоартрит

Консумацията на чесън няма да ви донесе нови приятели, но може да ви предпази от развитието на остеоартрит, твърдят британски учени. Изследователи от Кралския колеж в Лондон и Университета на Източна Англия решили да изследват връзката между храненето и мъчителната болка в ставите. В хода на изследването британските учени провели наблюдения на повече от 1000 двойки жени-близнаци, много от които нямали симптоми на артрит.

Изследователите внимателно следили храненето на тези жени, анализирайки на всеки етап рентгеновите снимки, които фиксирали ранните признаци на остеоартрит. Оказало се, че отлично профилактично средство е здравословната диета с изобилие от плодове и зеленчуци. И най-вече чесън и лук.

Те открили, че жените имали по-ниско ниво на остеоартрит, ако ядат много чесън и лук. Тези изследвания са публикувани в списанието BMC Musculoskeletal Disorders journal и показват, че съставките на чесъна могат да станат основа за нови лечения за болестта. В момента не съществува ефективно лечение срещу остеоартрит, използват се само болкоуспокояващи. В най-лошия случай се заменят ставите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност