Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Чесънът спасява от остеоартрит

Консумацията на чесън няма да ви донесе нови приятели, но може да ви предпази от развитието на остеоартрит, твърдят британски учени.

Изследователи от Кралския колеж в Лондон и Университета на Източна Англия решили да изследват връзката между храненето и мъчителната болка в ставите. В хода на изследването британските учени провели наблюдения на повече от 1000 двойки жени-близнаци, много от които нямали симптоми на артрит.

Изследователите внимателно следили храненето на тези жени, анализирайки на всеки етап рентгеновите снимки, които фиксирали ранните признаци на остеоартрит. Оказало се, че отлично профилактично средство е здравословната диета с изобилие от плодове и зеленчуци. И най-вече чесън и лук.

Те открили, че жените имали по-ниско ниво на остеоартрит, ако ядат много чесън и лук. Тези изследвания са публикувани в списанието BMC Musculoskeletal Disorders journal и показват, че съставките на чесъна могат да станат основа за нови лечения за болестта. В момента не съществува ефективно лечение срещу остеоартрит, използват се само болкоуспокояващи. В най-лошия случай се заменят ставите.

Още по темата

Чесънът укрепва сърцето при диабет

Чесънът може да намали кръвното налягане

Чесънът губи полезните си свойства по време на съхранение

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации