Чесънът губи полезните си свойства по време на съхранението

Чесънът, съхраняван дълго време има много по-малко полезни свойства за сърдечно-съдовата система от прясно нарязания, твърдят американски учени. Учените провели изследване на състава на чесъна.

Оказало се, че най-полезното вещество в него е сероводорода – компонент на алицина. Този газ е известен, благодарение на своя неприятен мирис. Именно сероводородът, както се оказвал, има положителен ефект върху кръвоносните съдове: стените на кръвоносните съдове се отпускат, изчезват спазмите.

По такъв начин той е добра профилактика срещу инфаркти и инсулти. Експертите препоръчват редовно да консумира прясно нарязан чесън, а не да се съхранява дълго време, тъй като губи своите защитни и полезни свойства при съхраняването.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност