Алтернативна медицина и здраве

Чесън срещу диабет – това е реалност!

Както се изяснило по време на изследване, проведено от японски учени, чесънът и продуктите от него, могат да се справят със сериозното заболяване- захарен диабет. Учени- лекари от страната на изгряващото слънце, изследвайки свойствата на чесъна и резултатите от неговото въздействие върху човешкото тяло, стигнали до сензационното заключение.

Японските учени провели изследване с лабораторни мишки, които имали силни симптоми на диабет. Те установили, че нивото на глюкозата в кръвта на гризачите под влиянието на чесъна било значително намалено. Както твърдят лекарите, чесъна помага при диабет, както от първи, така и от втори тип.

Първоначално, болните мишки били инжектирани с продукт на основата на чесън, изготвен под формата на инжекции, но по-ефективни, което е забележително, се оказали таблетките, съдържащи екстракт от това добре известно растение. Резултатите от изследването на японските учени, разбира се, не могат да не зарадват всички, които страдат от това сериозно заболяване. Възможно е, много скоро те да заменят ежедневните инсулинови инжекции с хапчета, съдържащи в състава си натурален екстракт от чесън.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации