Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Чесън срещу диабет – това е реалност!

По време на изследване, проведено от японски учени, продуктите от чесън и самия чесън показали висока ефективност срещу нелечимия диабет. Учени – лекари от страната на изгряващото слънце, изследвайки свойствата на чесъна и резултатите от неговото въздействие върху човешкото тяло, стигнали до сензационното заключение.

Японските учени провели изследване с лабораторни мишки, които имали силни симптоми на диабет. Те установили, че нивото на глюкозата в кръвта на гризачите под влиянието на чесъна било значително намалено. Както твърдят лекарите, чесъна помага при диабет, както от първи, така и от втори тип.

Първоначално, болните мишки били инжектирани с продукт на основата на чесън, изготвен под формата на инжекции. По-ефективни обаче, което е забележително, се оказали таблетките, съдържащи екстракт от това добре известно растение. Резултатите от изследването на японските учени, разбира се, не могат да не зарадват всички, които страдат от това сериозно заболяване. Възможно е, срещу диабет, вместо ежедневните инсулинови инжекции, да се използват хапчета, съдържащи в състава си натурален екстракт от чесън.

Още по темата

Канелата намалява риска от диабет от 2-ри тип

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации