Канелата намалява риска от появата на диабет от 2-ри тип

Канелата помага за профилактиката срещу диабет и защитава от сърдечно-съдови заболявания, смятат американски учени.

Учените провели изследване, в което доброволно участвали група хора с наднормено тегло. Всички те били в преддиабетно състояние, което лесно можело да прерасне в диабет от тип II, ако не променят начина си на живот. В изследването доброволците били разделени на две групи. За 12 седмици едната група получавала 250 милиграма сушена и разтворена канела два пъти на ден, а другата- плацебо.

Оказало се, че при тези, които приемали канела, нивото на антиоксиданти в организма се повишило с 23%. Антиоксидантите са от съществено значение в борбата срещу свободните радикали, под въздействието на които възникват заболявания като рак, варикозни разширени вени, атеросклероза, сърдечни заболявания, болест на Паркинсон, депресия, катаракта, артрит, астма, болест на Алцхаймер и други тежки заболявания.

Изследователите заключили, че канелата е ценен натурален продукт, който може да поддържа добро ниво на глюкозата в организма и да предпазва от диабет. 

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност