Количка

Кленовият сироп предпазва от диабет

Кленовият сироп може да забави растежа на някои видове ракови клетки и да намали риска от развитие на диабет, твърдят американски изследователи.

Двадесет антиоксидантни съединения, доскоро неизвестни, са открити в сиропа. Те притежават три основни характеристики – антидиабетни, противоракови и антибактериални. Това е открито от група учени в Университета на Роуд Айлънд (University of Rhode Island), ръководена от доцент Навиндра Сиирам (Navindra Seeram).

Храна за страдащите от диабет

Кленовият сироп е с висока концентрация на фитохормони и абсцизова киселина, в частност. Тези вещества могат да служат като естествена защита срещу диабет и метаболитен синдром. Те могат да стимулират отделянето на инсулин от клетките на панкреаса. Освен това, те могат да повишат чувствителността на мастните клетки към инсулина.

Изследванията с кленов сироп и последствията от неговото въздействие върху диабета, бяха обявени от Американското химическо общество в Сан Франциско.

Противоракова активност на кленовия сироп

В ново изследване, публикувано в списание “Лечебни Продукти за Хранене”, изследователи от университета в Квебек, твърдят, че кленовия сироп може да бъде по-ефективен дори от броколи, боровинки, моркови и домати в борбата с растежа на карцинома в мозъка, простатата и белия дроб, и в по-малка степен в гърдите.

Вкусна алтернатива за борба с рака и диабета Кленовият сироп може да служи като вкусна алтернатива в борбата срещу рака и диабета. Има много продукти с подобни свойства, като боровинки, домати, броколи и моркови. Въпреки това, последните проучвания показват, че кленовият сироп е по-силно и ефективно средство. Тъмният сироп има висока степен на активност.

Това е причината, поради която той следва да бъде предпочетен. Така че, ако искате по-добра алтернатива за борба с рака и диабета, то вашият любим кленов сироп е добър вариант.

Референция: Списание “Лечебни Продукти за Хранене“/ 01.02.2010; ISSN: 1557-7600, AO: 10.1089/jmf.2009.0029.

Авторът на тази статия – Санди Харис пише диабетични рецепти. Нейният личен блог е фокусиран върху съвети за превенция, лечение и управление на диабета чрез здравословно хранене.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Преодолей Диабета

Лечение на Диабет (Daibetes cure)

Чесън срещу диабет – това е реалност!

Нощните смени повишават риска от диабет

Пълнозърнестите храни срещу диабета и атеросклерозата

Рецепти за хранене при рак

Противоракова диета (хранене при рак)

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации