Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кленовият сироп предпазва от диабет

Кленовият сироп може да забави растежа на някои видове ракови клетки и да намали риска от развитие на диабет, твърдят американски изследователи.

Двадесет антиоксидантни съединения, доскоро неизвестни, са открити в сиропа. Те притежават три основни характеристики – антидиабетни, противоракови и антибактериални. Това е открито от група учени в Университета на Роуд Айлънд (University of Rhode Island), ръководена от доцент Навиндра Сиирам (Navindra Seeram).

Храна за страдащите от диабет

Кленовият сироп е с висока концентрация на фитохормони и абсцизова киселина, в частност. Тези вещества могат да служат като естествена защита срещу диабет и метаболитен синдром. Те могат да стимулират отделянето на инсулин от клетките на панкреаса. Освен това, те могат да повишат чувствителността на мастните клетки към инсулина.

Изследванията с кленов сироп и последствията от неговото въздействие върху диабета, бяха обявени от Американското химическо общество в Сан Франциско.

Противоракова активност на кленовия сироп

В ново изследване, публикувано в списание “Лечебни Продукти за Хранене”, изследователи от университета в Квебек, твърдят, че кленовия сироп може да бъде по-ефективен дори от броколи, боровинки, моркови и домати в борбата с растежа на карцинома в мозъка, простатата и белия дроб, и в по-малка степен в гърдите.

Вкусна алтернатива за борба с рака и диабета Кленовият сироп може да служи като вкусна алтернатива в борбата срещу рака и диабета. Има много продукти с подобни свойства, като боровинки, домати, броколи и моркови. Въпреки това, последните проучвания показват, че кленовият сироп е по-силно и ефективно средство. Тъмният сироп има висока степен на активност.

Това е причината, поради която той следва да бъде предпочетен. Така че, ако искате по-добра алтернатива за борба с рака и диабета, то вашият любим кленов сироп е добър вариант.

Референция: Списание “Лечебни Продукти за Хранене“/ 01.02.2010; ISSN: 1557-7600, AO: 10.1089/jmf.2009.0029.

Авторът на тази статия – Санди Харис пише диабетични рецепти. Нейният личен блог е фокусиран върху съвети за превенция, лечение и управление на диабета чрез здравословно хранене.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Преодолей Диабета

Лечение на Диабет (Daibetes cure)

Чесън срещу диабет – това е реалност!

Нощните смени повишават риска от диабет

Пълнозърнестите храни срещу диабета и атеросклерозата

Рецепти за хранене при рак

Противоракова диета (хранене при рак)

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации