Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пълнозърнестите храни срещу диабета и атеросклерозата

Пълнозърнестите храни намаляват висцералните мазнини, установили в изследване американски учени. Висцералната мазна тъкан е вид мазнина, обграждаща вътрешните органи, за разлика от подкожната мазнина. Тя е по-тясно свързана със сърдечно – съдовите заболявания, ниво на инсулинова резистентност, диабет тип 2, метаболитен синдром, високо кръвно налягане и лош холестерол.

Изследователите открили, че 2800-те мъже и жени на възраст от 32-83, които изследвали, имат до 10% по-малко висцерални мазнини, когато ядат три или повече порции пълнозърнести продукти дневно, ограничавайки приема на изчистените зърна.

Важно е, именно да се замени по-малко здравословната храна с по-здравословна, а не просто да се добави към обичайната диета. Пълнозърнестите храни трябва да заменят, а не допълнят храненето. С изяждането всеки ден на половин чаша черен ориз, вместо бял, и пълнозърнест хляб, вместо хляб от рафинирана брашно, вие ще се предпазите от инфаркт, инсулт и диабет.

Можете да прочетете за това проучване, проведено от д-р Мак-Каун и колегите му в последния брой на Американското Списание за Клинично Хранене.

Още по темата

Атеросклероза

Инсулинът – тайната за болестите на цивилизацията!

Сърдечносъдовите заболявания са свързани с хипотиреоидизма

Десетте основни причини за смъртността

Витамин F. Опорна точка

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации