Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Калцият помага да отслабнете

Калцият играе важна роля за контрола на теглото и отслабването, твърдят учени от Калифорния в ново изследване.

Лабораторни експерименти показват следния факт: достатъчният прием на калций помага за контролиране на нормалното тегло и за бързата загуба на допълнителните килограми. Учените обясняват също важната роля на Витамин Д или така наречения калцитриол при усвояването на калция.

Калцитриолът се произвежда в бъбреците и действа като хормон. Именно този хормон, който се активира от калция, задейства сложна химическа реакция, карайки нашето тяло да започне изгарянето на мастните клетки като непосредствен източник на енергия. Храненето с богати на калций храни, не само ще ви донесе здраве, красота, силни зъби, кости и коса, но и ще ви помогне да станете по-слаби. Вие няма да станете жертва на епидемията от затлъстяване или остеопороза.

Калцият е широко разпространен в храните. Най-богатите на калций са: мляко, извара, всички сирена, месо, риба (включително и консервирана риба), орехи, бобови растения и зелени зеленчуци. За да поддържате здравето си стабилно, лекарите препоръчват дневен прием на калций от 1800-2000 мг. Обърнете внимание: понякога е трудно да получите дневен прием на калций от естествени храни.

Ако след консултация, сте решили да приемате  добавки с калций се уверете, че в тях има също и витамин D (важно е и в каква химична форма е той!), и другите вещества, необходими за усвояването на калция. В случай че имате камъни в бъбреците, получаването на калций от естествена диета ще бъде по-добър избор. Не забравяйте, каквито и добавки да приемате, ако те не се усвояват, ефект няма!!!

Ако храната, която приемате, е бедна на хранителни вещества (въпреки указаните за този вид храна хранителни стойности!), ефект също няма!!!

Вижте също статията Калций (Ca) – основен минерал

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Витамин Ф (F). Опорна точка…

Отслабнете без диети и фитнес- полезни съвети!

Водата

Иматe проблеми с отслабването? Проблемът може да е вашето лекарство?!

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Чилито, един червен и горещ начин за отслабване

От бирата се напълнява или отслабва?

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации