Калцият помага да отслабнете

Калцият играе важна роля за контрола на теглото и отслабването, твърдят учени от Калифорния в ново изследване.

Лабораторни експерименти показват следния факт: достатъчният прием на калций помага за контролиране на нормалното тегло и за бързата загуба на допълнителните килограми. Учените обясняват също важната роля на Витамин Д или така наречения калцитриол при усвояването на калция.

Калцитриолът се произвежда в бъбреците и действа като хормон. Именно този хормон, който се активира от калция, задейства сложна химическа реакция, карайки нашето тяло да започне изгарянето на мастните клетки като непосредствен източник на енергия. Храненето с богати на калций храни, не само ще ви донесе здраве, красота, силни зъби, кости и коса, но и ще ви помогне да станете по-слаби. Вие няма да станете жертва на епидемията от затлъстяване или остеопороза.

Калцият е широко разпространен в храните. Най-богатите на калций са: мляко, извара, всички сирена, месо, риба (включително и консервирана риба), орехи, бобови растения и зелени зеленчуци. За да поддържате здравето си стабилно, лекарите препоръчват дневен прием на калций от 1800-2000 мг. Обърнете внимание: понякога е трудно да получите дневен прием на калций от естествени храни.

Ако след консултация, сте решили да приемате  добавки с калций се уверете, че в тях има също и витамин D (важно е и в каква химична форма е той!), и другите вещества, необходими за усвояването на калция. В случай че имате камъни в бъбреците, получаването на калций от естествена диета ще бъде по-добър избор. Не забравяйте, каквито и добавки да приемате, ако те не се усвояват, ефект няма!!!

Ако храната, която приемате, е бедна на хранителни вещества (въпреки указаните за този вид храна хранителни стойности!), ефект също няма!!!

Вижте също статията Калций (Ca) – основен минерал

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Витамин Ф (F). Опорна точка…

Отслабнете без диети и фитнес- полезни съвети!

Водата

Иматe проблеми с отслабването? Проблемът може да е вашето лекарство?!

10 лесни правила за отслабване!

Закуски по часове помагат за отслабването

Чилито, един червен и горещ начин за отслабване

От бирата се напълнява или отслабва?

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации