Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Имам леко увеличена щитовидна жлеза

Ели Петрова: Имам леко увеличена щитовидна жлеза (установенo). При изследване на йодурия и хормони се установиха нормални стойност – йодурия – 20, FT4 – 16, 02 pmol/l, TSH – 1, 47 m/u/l. Каква би могла да бъде причината за увеличението на щитовидната жлеза?

А. Наумов: Увеличена щитовидна жлеза. В сила е преди всичко генетично нарушение на вашата жлеза, недостатъчно получава или неадекватно реагира на факторите, тормозещи нейното прекалено увеличение. Когато жлезата е в норма, хормоните се явяват регулатор на нейното метаболично състояние. Недостигът на йод, като хранителен фактор и съответно намаляването на производството на съдържащите го хормони, води до “разрастване” на жлезата. По логиката на организма така се компенсира количествено жлезистата тъкан за работа на жлезата.

В този случай адекватния прием на йод нормализира размерите. Мисля, че във вашия случай е необходимо да наситите организма с незаменими компоненти витамини, микроелементи и др., за да облекчите възможните дефекти на регулацията. Особено обърнете внимание на смляното ленено семе, във вашия случай нормализирането на строежа на клетъчните мембрани може да изиграе ключова роля.

Още по темата:

Кандида тест

Candida и “антибиотичният синдром”

Сокове от зелени житни растения

Автоимунни заболявания

Щитовидна жлеза

Йодът. Нужен като въздуха!

Въглехидрати и Нишестета

Витамин С

Витамин Ф (F). Опорна точка

Аминокиселините

Киселинно – алкален баланс

Стомашно – чревна флора

Синбиотици

Забравеният разтвор на Лугол

Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid)

Свързани публикации