Количка

Щитовидна жлеза

Грижете се за вашата щитовидна жлеза

За да проверите функцията на щитовидната жлеза, измерете температурата си преди ставане сутрин. Измервайте я под мишниците или под езика в продължение на 3 последователни сутрини. Жените преди менопауза измерват в първата половина на цикъла преди овулация и най-добре първата седмица след началото на новия период. Температурата трябва да бъде 36.5 градуса или повече, в противен случай щитовидната жлеза ще бъде “слабо активна”.

Но, най-напред се убедете, че нямате повишена температура поради лечебна реакция или инфекция. Ако щитовидната жлеза е “слабо активна” вземете следните мерки. Вземайте добавки от аминокиселината тирозин (освен при вече взети D.L.P.A. или D, L-фенилаланин за болка) три пъти дневно преди хранене. Най-добре е да я вземате заедно с водорасли или морски водорасли (1/2 ч.л. прах или таблетки) като източник на йод (но не използвайте водорасли, ако провеждате курс с разтвор на Лугол).

Продължителната употреба на високи дози йод (например разтвор на Лугол и наситен разтвор на калиев йодид или SSKI) могат да повлияят на функцията на щитовидната жлеза, което можете да контролирате с вашата сутрешна температура. Добавки със семена на целина могат да потискат щитовидните хормони. Полезни са също изсушена щитовидна жлеза (чрез замразяване), хелатен манган (например, 20 мг от обикновен манган дневно) и витамин B6 (от 5 до 50 мг ежедневно). Селенът е необходим за активиране на щитовидния хормон.

За съжаление високите дози на витамин А в добавки и дори високия прием на бета каротин от зеленчукови сокове, може да забавят активността на щитовидната жлеза, макар че можете да преодолеете това с подходящо допълнение. Експериментирайте и сравнявайте вашата сутрешна температура при различни състояния.

Най-полезното средство за стимулиране и нормализиране на функцията на щитовидната жлеза, обаче се оказва Maca, Перуанския корен с грудки, подобно на Див ям (Wild Yam), но по-ефективен. Други полезни средства са: притискане на рефлексните точки на щитовидната жлеза на краката, използване на магнитен пулсар на щитовидната жлеза и изчистване на вашите зъби, магнитотерапия.

Основните причини за проблеми с щитовидната жлеза, ако не е недостиг на йод, са мъртвите зъби (например запълнени канали на корени), инфекции на челюстната кост и живакът от амалгамните пломби.

При автоимунно заболяване на щитовидната жлеза вижте: Автоимунни заболявания

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации