Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Щитовидна жлеза

Грижете се за вашата щитовидна жлеза

За да проверите функцията на щитовидната жлеза, измерете температурата си преди ставане сутрин. Измервайте я под мишниците или под езика в продължение на 3 последователни сутрини. Жените преди менопауза измерват в първата половина на цикъла преди овулация и най-добре първата седмица след началото на новия период. Температурата трябва да бъде 36.5 градуса или повече, в противен случай щитовидната жлеза ще бъде “слабо активна”.

Но, най-напред се убедете, че нямате повишена температура поради лечебна реакция или инфекция. Ако щитовидната жлеза е “слабо активна” вземете следните мерки. Вземайте добавки от аминокиселината тирозин (освен при вече взети D.L.P.A. или D, L-фенилаланин за болка) три пъти дневно преди хранене. Най-добре е да я вземате заедно с водорасли или морски водорасли (1/2 ч.л. прах или таблетки) като източник на йод (но не използвайте водорасли, ако провеждате курс с разтвор на Лугол).

Продължителната употреба на високи дози йод (например разтвор на Лугол и наситен разтвор на калиев йодид или SSKI) могат да повлияят на функцията на щитовидната жлеза, което можете да контролирате с вашата сутрешна температура. Добавки със семена на целина могат да потискат щитовидните хормони. Полезни са също изсушена щитовидна жлеза (чрез замразяване), хелатен манган (например, 20 мг от обикновен манган дневно) и витамин B6 (от 5 до 50 мг ежедневно). Селенът е необходим за активиране на щитовидния хормон.

За съжаление високите дози на витамин А в добавки и дори високия прием на бета каротин от зеленчукови сокове, може да забавят активността на щитовидната жлеза, макар че можете да преодолеете това с подходящо допълнение. Експериментирайте и сравнявайте вашата сутрешна температура при различни състояния.

Най-полезното средство за стимулиране и нормализиране на функцията на щитовидната жлеза, обаче се оказва Maca, Перуанския корен с грудки, подобно на Див ям (Wild Yam), но по-ефективен. Други полезни средства са: притискане на рефлексните точки на щитовидната жлеза на краката, използване на магнитен пулсар на щитовидната жлеза и изчистване на вашите зъби, магнитотерапия.

Основните причини за проблеми с щитовидната жлеза, ако не е недостиг на йод, са мъртвите зъби (например запълнени канали на корени), инфекции на челюстната кост и живакът от амалгамните пломби.

При автоимунно заболяване на щитовидната жлеза вижте: Автоимунни заболявания

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации