Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Фукоза – основна захар

Фукоза (Fucosa)

Фукозата (да не се бърка с фруктоза) е една от осемте основни захари в организма, необходима на тялото за оптимална клетка – към – клетка комуникация. Фукозата се среща в изобилие в човешката кърма и някои видове гъби. Висока концентрация на фукоза е открита в нервните връзки (синапс), както и в областта на бъбреците, тестисите и по външния слой на кожата.

Фукозата влияе върху развитието на мозъка, действа като имуномодулатор, потиска туморния растеж и разпространение и усилва клетъчната комуникация. Тя също така предпазва от дихателни инфекции и потиска алергичните реакции. Тя влияе на мозъка и е свързана с подобряване на неговата способност да създава дългосрочни спомени.

Изследванията показват, че при потискане на фукозата в мозъка, се развива амнезия. Недостигът на фукоза би могъл да повлияе на синаптичното предаване (нервни импулси). Тъй като фукозата е намерена в проксималните тубули на човешки бъбрек, най-вероятно тя е от значение за правилната функция на бъбреците и тъй като тя бе открита във високи концентрации и в тестисите, беше свързана с важни функции, като възпроизвеждането.

Тъй като фукозата също е открита и във външния слой на кожата, беше свързана с функциите на кожната хидратация. Като имуномодулатор, фукозата е жизнено важна, тъй като тя се разпределя в макрофагите, които са най-големите бели кръвни клетки в организма. Фукозата е добре документирана като играеща жизненоважна роля в регулирането на двете състояния свръх-активна и слабо-активна имунна система, възвръщайки баланса.

Фукозата също има роля в спирането на алергични кожни реакции, като дерматит, убива бактериите и помага на тялото в борбата с инфекциите. Продължаващо в момента изследване показва обещаващи данни по отношение на рака, по-специално потискане и пълен реверс на левкемия и рак на гърдата. Това включва също и потискане на туморния растеж.

Метаболизмът на фукозата е неправилен при диабет, кистозна фиброза и рак. Фукозата лесно се абсорбира от тънкото черво и метаболизира в гликопротеини. По отношение на отделянето, тя се изхвърля чрез урината или майчиното мляко при хората. Фукозата може да се открие в морските водорасли, такива като уакаме (wakame) и кафяви морски водорасли, някои лечебни гъби, бирени дрожди и добавки с гликонутриенти.

Обърнете внимание: Основните захари не трябва да се приемат преди хранене. Те няма да навредят, но няма да направят и доброто, за което се вземат, защото захарите от храната ще отидат за гориво или съхранение. Когато тялото е вече задоволено, основните захари, взети след хранене, ще се използват по предназначение.

Още по темата:

Основни Захари

Тест за алергии

Тест за диабет

Тест за нивото на кръвната захар

Симптоми за алергии и проблеми с кръвната захар

Преодолей Диабета

Диабет

Тест за недостиг на витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Тест за паразити

Хранене на органите

Здравословно хранене

Свързани публикации