Фатални грешки, които правят жените!

Грешки на жените, фатални за собственото им здраве

Грешка 1: Да не се обръща внимание на умората и слабостта.

Умората се появява внезапно и може да бъде симптом на инфаркт на миокарда, преживян на крака, а това води до сърдечна недостатъчност.

След преживяния инфаркт, сърцето помпа кръвта по-бавно. Ако си починете, може да не забележите този дефект. Веднага, след като започнете да работите, сърдечния дебит става недостатъчен, клетките не получават достатъчно кислород- появява се постоянно чувство на умора и слабост.

Сънят, най-малко 7 часа на денонощие, предпазва от инфаркт! Преди всичко трябва да отидете на лекар и да си направите ехокардиограма. Ако има сърдечна недостатъчност, то основното средство за борба с нея- здравословен сън от 7 до 9 часа на ден. Той предотвратява инфаркта.

Грешка 2: Да не се обръща внимание на честите позиви за уриниране.

Полиурия – симптом, при който човек често ходи до тоалетна с голямо количество урина. Ако това е съпроводено от жажда и обилно пиене на течности, то най-вероятно страдате от диабет.

При нормално ниво на захар в организма са нужни малко течности за нейното разтваряне. При диабет, концентрацията на захарта в кръвта се повишава и за нейното разтваряне на организма е нужна много вода.

В резултат на което в човека възниква полиурия и прекомерна жажда. При първото съмнение за диабет трябва да отидете на лекар и да проверите кръвната си захар. И разбира се, добре е в къщи да имате глюкометър, за да можете всеки ден да измервате кръвната си захар. Ако нивото на кръвната захар е нормално, но често отивате до тоалетната, трябва да проверите пикочната система.

Грешка 3: Да се приемат лекарства само при повишаване на кръвното налягане.

Таблетките за високо кръвно налягане трябва да се приемат редовно, за да се избегнат резките скокове в налягането и да се предотвратят нови покачвания. Високото кръвно налягане е безсимптомно.

Главоболието често просто съвпада с повишаване на налягането. Освен това, има определени часове, в които при голям брой хора налягането подскача. Това са ранните сутрешни часове: 4- 5 часа сутринта. За да се прекрати опасния времеви промеждутък в ранните сутрешни часове, лекарите препоръчват да се вземат хапчета срещу високо налягане преди лягане.

Средното ниво на налягане- 120/80. За нормални се смятат и колебанията на горната граница в диапазона от 90 до 135, а на долната от 70 до 80. За да намалите риска от инфаркт е достатъчно просто да спите не по-малко от 7 часа.

Това е само част от всички грешки (най- фаталните) на жените, които са сериозно опасни за тяхното здраве.

Още по темата:

Необичайни причини за безсъние

5 храни за намаляване на кръвното налягане

Музика за релакс

ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ

Високото кръвно налягане при децата е свързано с пасивното пушене!

Фруктозата увеличава риска от появата на високо кръвно налягане

Пъпешът помага в борбата с високото кръвно налягане

Високо кръвно налягане

Инхалации с разтвор на пчелен мед при здрави хора диабетици от 2-ри Тип и хипертоници

Свързани публикации