Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Фатални грешки, които правят жените!

Грешки на жените, фатални за собственото им здраве

Грешка 1: Да не се обръща внимание на умората и слабостта.

Умората се появява внезапно и може да бъде симптом на инфаркт на миокарда, преживян на крака, а това води до сърдечна недостатъчност.

След преживяния инфаркт, сърцето помпа кръвта по-бавно. Ако си починете, може да не забележите този дефект. Веднага, след като започнете да работите, сърдечния дебит става недостатъчен, клетките не получават достатъчно кислород- появява се постоянно чувство на умора и слабост.

Сънят, най-малко 7 часа на денонощие, предпазва от инфаркт! Преди всичко трябва да отидете на лекар и да си направите ехокардиограма. Ако има сърдечна недостатъчност, то основното средство за борба с нея- здравословен сън от 7 до 9 часа на ден. Той предотвратява инфаркта.

Грешка 2: Да не се обръща внимание на честите позиви за уриниране.

Полиурия – симптом, при който човек често ходи до тоалетна с голямо количество урина. Ако това е съпроводено от жажда и обилно пиене на течности, то най-вероятно страдате от диабет.

При нормално ниво на захар в организма са нужни малко течности за нейното разтваряне. При диабет, концентрацията на захарта в кръвта се повишава и за нейното разтваряне на организма е нужна много вода.

В резултат на което в човека възниква полиурия и прекомерна жажда. При първото съмнение за диабет трябва да отидете на лекар и да проверите кръвната си захар. И разбира се, добре е в къщи да имате глюкометър, за да можете всеки ден да измервате кръвната си захар. Ако нивото на кръвната захар е нормално, но често отивате до тоалетната, трябва да проверите пикочната система.

Грешка 3: Да се приемат лекарства само при повишаване на кръвното налягане.

Таблетките за високо кръвно налягане трябва да се приемат редовно, за да се избегнат резките скокове в налягането и да се предотвратят нови покачвания. Високото кръвно налягане е безсимптомно.

Главоболието често просто съвпада с повишаване на налягането. Освен това, има определени часове, в които при голям брой хора налягането подскача. Това са ранните сутрешни часове: 4- 5 часа сутринта. За да се прекрати опасния времеви промеждутък в ранните сутрешни часове, лекарите препоръчват да се вземат хапчета срещу високо налягане преди лягане.

Средното ниво на налягане- 120/80. За нормални се смятат и колебанията на горната граница в диапазона от 90 до 135, а на долната от 70 до 80. За да намалите риска от инфаркт е достатъчно просто да спите не по-малко от 7 часа.

Това е само част от всички грешки (най- фаталните) на жените, които са сериозно опасни за тяхното здраве.

Още по темата:

Необичайни причини за безсъние

5 храни за намаляване на кръвното налягане

Музика за релакс

ТЕСТ ЗА АЛЕРГИИ

Високото кръвно налягане при децата е свързано с пасивното пушене!

Фруктозата увеличава риска от появата на високо кръвно налягане

Пъпешът помага в борбата с високото кръвно налягане

Високо кръвно налягане

Инхалации с разтвор на пчелен мед при здрави хора диабетици от 2-ри Тип и хипертоници

Свързани публикации