Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Фруктозата увеличава риска от появата на високо кръвно налягане

Фруктозата или плодовата захар е монозахарид, който в свободна форма присъства в почти всички сладки плодове и зеленчуци. Употребата на храни и напитки с високо съдържание на фруктоза значително повишава риска от високо кръвно налягане, твърдят американски експерти.

Много хора предпочитат да заменят захарта не със синтетични продукти, а с природната фруктоза. Обаче, използването на фруктоза, както се оказва, не е безвредно. Учените от университета Колорадо в Денвър провели изследване, което установило, че консумацията на сладки храни и напитки с високо съдържание на фруктоза може да увеличи кръвното налягане и да доведе до заболявания на бъбреците и сърцето.

Въпреки че фруктозата се смята за по-малко вредна от захарозата, в големи количества тя оказва отрицателно въздействие върху здравето, обясниха експертите. Специалистите твърдят, че употребата на сладки храни и напитки, подсладени със захароза или фруктоза, влияят отрицателно върху здравето, повишавайки риска от различни заболявания.

Единственият начин за намаляване негативното въздействие на тези вещества в тялото, е като се намали до минимум употребата на сладко, казват учените.

Още по темата

Много плодове може да е вредно!

Захарта и затлъстяването на черния дроб!

Основни Захари

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации