Високото кръвно налягане при децата е свързано с пасивното пушене!

Кръвното налягане е по-високо при малки деца, които са изложени на пасивно пушене, според ново изследване, публикувано тази седмица. Изследователи от университета в Хайделберг, Германия и Университета в Берн, Швейцария, открили по-голям риск от развитие на високо кръвно налягане при деца, чиито родители пушат.

Резултатите са публикувани в списанието “Circulation”. Изследователите наблюдавали 4236 деца в предучилищна възраст, на възраст между 4 и 7 години, от февруари 2007 г. до октомври 2008 година. В групата на децата родителите пушачи били разпределени така: 28,5 % от бащите пушели, 20.7 % от майките пушели, а при около 11 % от децата и двамата родители пушели.

Изследването установило, че родителските навици за пушене засегнали кръвното налягане на децата независимо от фактори като индекс на телесна маса, недоносеност, ниско тегло при раждане и родителска хипертония, които както е известно, засягат кръвното налягане на децата. “Предпазването от възрастовите заболявания като инсулт или инфаркт започва още в детството”, казва водещият автор на изследването, д-р Джакомо Симонети от университета в Берн, съобщава HealthDay.

“Премахването на всички ненужни рискови фактори възможно най-скоро, ще помогне за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания по-късно и ще подобри здравето на децата в дългосрочен план”. Високото кръвно налягане често е свързано с повишаване на сърдечно-съдовите заболявания.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Високото кръвно налягане при децата е свързано с пасивното пушене!

Кръвното налягане е по-високо при малки деца, които са изложени на пасивно пушене, според ново изследване, публикувано тази седмица. Изследователи от университета в Хайделберг, Германия

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност