Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Високото кръвно налягане при децата е свързано с пасивното пушене!

Високо кръвно налягане се наблюдава при децата, които са изложени на пасивно пушене, според ново изследване, публикувано тази седмица. Изследователи от университета в Хайделберг, Германия и Университета в Берн, Швейцария, открили по-голям риск от развитие на високо кръвно налягане при деца, чиито родители пушат.

Резултатите са публикувани в списанието “Circulation“. Изследователите наблюдавали 4236 деца в предучилищна възраст, на възраст между 4 и 7 години, от февруари 2007 г. до октомври 2008 година. В групата на децата родителите пушачи били разпределени така: 28,5 % от бащите пушели, 20.7 % от майките пушели, а при около 11 % от децата и двамата родители пушели.

Изследването установило, че родителските навици за пушене засегнали кръвното налягане на децата независимо от фактори като индекс на телесна маса, недоносеност, ниско тегло при раждане и родителска хипертония, които както е известно водят до изменено кръвно налягане при децата. “Предпазването от възрастовите заболявания като инсулт или инфаркт започва още в детството”, казва водещият автор на изследването, д-р Джакомо Симонети от университета в Берн, съобщава HealthDay.

“Премахването на всички ненужни рискови фактори възможно най-скоро, ще помогне за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания по-късно и ще подобри здравето на децата в дългосрочен план”. Високото кръвно налягане често е свързано с повишаване на сърдечносъдовите заболявания.

Още по темата

Недоспиването и напълняването при децата

Замърсеният въздух убива деца!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Свързани публикации