Доброто настроение повишава творческия потенциал

Доброто настроение и позитивната настройка допринасят за развитието на творческото мислене, открили изследователи от Университета в Западно Онтарио. Учените провели изследване, в което изяснили, че прекъсването на работата, гледайки филми в интернет и четейки вицове, подобрява работоспособността на човека.

Експертите провели серия от експерименти с цел запаметяване на определен вид информация, използвайки творческото мислене. Преди експеримента специалистите разделили доброволците на две групи. Едната група развеселили с помощта на музика и филми, а на другата група развалили настроението.

По-късно, по време на изпълнението на творческите задачи, участниците трябвало да сортират сложни изображения на основата на образи, представени на рисунки. Оказало се, че хората с добро настроение се справили по-добре със задачата. Експертите препоръчват това да се вземе под внимание и винаги да се слуша приятна музика, преди да се вземе решение за каквато и да е сложна задача.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност