Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Колко се смеете?

Смехът има лечебни ефекти, които не бива да пренебрегвате, твърдят експерти. Според изследване на британски учени хората над 50-годишна възраст се смеят много по-малко от младите хора. Оказало се, че бебета се смеят до 300 пъти на ден. Може би ще кажете, какво от това? Отговорът е, че когато се смеете по-малко то вероятно сте по-ядосани.

Всъщност, над 60-годишна възраст, в сравнение с бебетата, броя на усмивките пада от 300 до 2 на ден! Това е по-голямо падане от това на фондовия пазар. Изследването заключава също, че мъжете са по-ядосани от жените и че средният британец знае само два вица. При сегашната икономическа бъркотия броя на усмивките може да стигне и до една или нула. Въпросът е в това, че смехът е добро лекарство.

Преди няколко години един виден изследовател в САЩ вече не можел да работи поради осакатяване от артрит. Той експериментирал със смях като си купил десетки стари филми, известни комедии. Ден след ден ги гледал, артрита постепенно намалявал и той се върнал отново на работа. Всъщност, лекарите оценили неговия експеримент за толкова уникален, че го поканили да води лекции на студентите по медицина за лечебните ползи от смеха.

Затова никога не пренебрегвайте лечебните ефекти на добрия смях, още повече, че в съвременния свят ние със сигурност имаме голяма нужда от него!

Източник: drbriffa.com

Още по темата

10 прости правила срещу напълняване!

Китайската медицина за стреса

Комедиите влияят благоприятно върху здравето

Книги за изчистване на организма

Упражнения

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Свързани публикации