Колко се смеете?

Не достатъчно, според изследване на британски учени, което показало, че хората над 50-годишна възраст се смеят много по-малко от младите хора. Оказало се, че бебета се смеят до 300 пъти на ден. Може би ще кажете, какво от това? Отговорът е, че когато се смеете по-малко то вероятно сте по-ядосани.

Всъщност, над 60-годишна възраст, в сравнение с бебета, броя на усмивките пада от 300 до 2 на ден! Това е по-голямо падане от това на фондовия пазар. Изследването заключава също, че мъжете са по-ядосани от жените и че средният британец знае само два вица. При сегашната икономическа бъркотия броя на усмивките може да стигне и до една или нула. Въпросът е в това, че смехът е добро лекарство.

Преди няколко години един виден изследовател в САЩ вече не можел да работи поради осакатяване от артрит. Той експериментирал със смях като си купил десетки стари филми, известни комедии. Ден след ден ги гледал, артрита постепенно намалявал и той се върнал отново на работа. Всъщност, лекарите оценили неговия експеримент за толкова уникален, че го поканили да води лекции на студентите по медицина за лечебните ползи от смеха.

Затова никога не пренебрегвайте лечебните ефекти на добрия смях, още повече, че в съвременния свят ние със сигурност имаме голяма нужда от него!

Източник: drbriffa.com

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Упражнения

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност