Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Детската пълнота – симптом за бъдещ рак

Детската пълнота и затлъстелите юноши повече от останалите свои връстници рискуват по-късно да станат жертви на рак. Това е заключението на изследователи от Великобритания. Ако млад човек на 18 години е с наднормено тегло, то риска да умре от рак на средна възраст се увеличава с една трета. Твърдят учените от Британския съвет за медицински изследвания, ръководен от д-р Линс Грей.

Те изследвали документацията на 20 000 мъже, които посещавали много престижното Харвардско училище за обществено здраве в периода от 1916 до 1950-та година. Данните за теглото им на 18-годишна възраст били в архивите, а другите документи им позволили да проследят съдбата на тези млади хора.

“Това е първото научно потвърждение за въздействието на затлъстяването сред децата и последващия риск от рак – казва д-р Грей – Неговата логика е достатъчно ясна. Дръжте под контрол теглото си в младежките години и това значително ще намали опасността от тежко онкологично заболяване. Но, като се има предвид, че днес детската пълнота вече е епидемия, бъдещето им не изглежда твърде радостно.”

В списанието Annals of Oncology е публикувано това изследване и в него се обяснява, че студентите с най-висок индекс на телесна маса, документирана на 18-годишна възраст, след това с 35% повече е вероятно да умрат от рак, спрямо техните слаби връстници.

При това рискът от рак на белите дробове нараствал с 50%, независимо от това, дали младите хора с наднормено тегло са пушили или не. Отслабването в периода между 18-те години и средната възраст вече било твърде късно! Върху риска от рак, за съжаление, не влияело изобщо.

Още по темата

Децата трябва да ядат с ръце!

Държите ли децата си твърде чисти?

Диабетът при децата се открива твърде късно!

Ниският коефициент на интелигентност при децата е свързан с неправилното хранене

Енергийните напитки са опасни за здравето на децата

Високото кръвно налягане при децата е свързано с пасивното пушене!

Замърсеният въздух убива деца!

Книги за изчистване на организма

Лечебни картинки

Заболявания

Свързани публикации