Детската пълнота – симптом за бъдещ рак

Затлъстелите юноши повече от останалите свои връстници рискуват по-късно да станат жертви на рак.Това е заключението на изследователи от Великобритания. Ако млад човек на 18 години е с наднормено тегло, то риска да умре от рак на средна възраст се увеличава с една трета, смятат учените от Британския съвет за медицински изследвания, ръководен от д-р Линс Грей.

Те изследвали документацията на 20 000 мъже, които посещавали много престижното Харвардско училище за обществено здраве в периода от 1916 до 1950-та година.Данните за теглото им на 18-годишна възраст били в архивите, а другите документи им позволили да проследят съдбата на тези млади хора.

“Това е първото научно потвърждение за въздействието на затлъстяването сред децата и последващия риск от рак- казва д-р Грей- Неговата логика е достатъчно ясна. Дръжте под контрол теглото си в младежките години и това значително ще намали опасността от тежко онкологично заболяване.

Обаче, като се има предвид сегашната епидемия от затлъстяване при децата, бъдещето им не изглежда твърде радостно” В списанието Annals of Oncology е публикувано това изследване и в него се обяснява, че студентите с най-висок индекс на телесна маса, документирана на 18-годишна възраст, след това с 35% повече е вероятно да умрат от рак, спрямо техните слаби връстници.

При това рискът от рак на белите дробове нараствал с 50%, независимо от това, дали младите хора с наднормено тегло са пушили или не. Отслабването в периода между 18-те години и средната възраст вече било твърде късно! Върху риска от рак, за съжаление, не влияело изобщо.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност