Зеленият чай е полезен за очите

Изследванията за полезните свойства на зеления чай продължават. Учените постоянно намират някакви нови полезни качества на този уникален продукт. Тази новина дойде от Хонг Конг- зеленият чай може да предпази очите от такива заболявания като глаукома и катаракта.

Благодарение на научните постижения и новите технологии, изследователите вече откриха в зеления чай антиоксиданти, наречени катехини. Те принадлежат към семейството на антиоксидантите, в които влизат бета-каротин, витамин С, витамин Е, лутеин, зеаксантин. Всички тези антиоксиданти са добре известни със своите защитни свойства. Най-мощният от катехините е епигалокатехинът, който е много пъти по-силен от витамините Е и С.

Сега учените открили катехини в различни структури на очните тъкани при лабораторни плъхове, след като им давали екстракт от зелен чай. Въпреки че досега са провеждани много проучвания, до този момент, никой не знаеше, че катехините в действителност преминават от стомаха и стомашно-чревния тракт в тъканите на очите.

Изследване на роговицата, лещата, ретината, съдовете, склерата, стъкловидното тяло и очната течност, показало, че тези различни структури на очите са усвоили известно количество отделни катехини. Времето за максимална концентрация на катехини варирало от половин час до дванадесет часа.

Защитата от вредния оксидативен стрес в очите продължило до двадесет часа след консумацията на зелен чай. Учените са въодушевени от тези резултати и ще продължат изследването на действието на катехините върху очните тъкани при хората.

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Ползата от зеления чай е силно преувеличена

Зелен чай (Green Tea)

Зеленият чай е безполезен за предпазване от рак на гърдата

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Здравословно хранене

Витамини и минерали

Направете си Тест

Лечебни картинки

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност