Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Запекът е само привидно безобиден!

Запекът не е обект на диагностика от лекарите, освен ако пациента не се оплаква от този проблем. Но, последствията от него са много по-опасни, отколкото предполагате. И още, лекарствата лаксативи не решават проблема, а го задълбочават, тъй като увреждат дебелото черво.

Хроничното чревно налягане (запек) може да причини появата на малки хернии в дебелото черво. Тези външни джобове на червата се наричат ​​дивертикулоза и могат да присъстват с години, без хората да знаят.

Причините за появата на запек могат да бъдат много, но основно са свързани с храненето и стреса:

– Липсата на фибри, които задържат водата, създава условия за запек. Добавянето на храни с фибри променя изпражненията от твърди като камъни до меки, като паста за зъби. Зърнените храни с високо съдържание на фибри, с плодове и горещ чай или кафе стимулират нервите в стомаха, за да предизвикат изхождане.

– Липсата на достатъчно витамин С, който е естественото природно слабително. Колко витамин С е необходим? Зависи от поносимостта на червата ви. Витамин С във високи дози може да причини диария. Така че, вземете 2000 милиграма (2 гр.) преди лягане. Ако тази доза не даде резултат, на следващата вечер вземете 3000 мг и т.н. В крайна сметка ще има ефект.

Какви са предимствата на витамин С за преодоляване на запека?
Витамин С не може да нарани червата, намалява риска от заболяване като цяло и има положителен ефект при сърдечно-съдови проблеми, не може да се предозира. Печеливша ситуация! Някои се притесняват от камъни в бъбреците заради високите дози витамин С. По-голямата част от камъните в бъбреците се появяват в алкална урина. Тъй като витамин С подкиселява урината, има по-малък шанс това да се случи.

Вие сте сред тези, които мълчаливо страдат от запек? Естественото решение е една от най-добре пазените тайни на природата – витамин С!

Вижте още:

Как да разберете, че имате недостиг на витамин С?

Повече здраве и енергия с витамин С и MSM

Окислен витамин С

Редокс системата на витамин С

Витамин С защитава от вирусни инфекции

Свързани публикации