Заниманията с Йога влияят негативно върху коленните стави

Прекаленото увлечение по йога и упражненията за разтягане способстват за появата на артрит, твърдят индийски лекари. Специалистите провели изследване, по време на което установили, че, например, силните приклякания, практикувани в някои асани (пози), само на пръв поглед са безобидни.

Те могат многократно да увеличат натоварването върху коленете и тазобедрените стави. И ако човек не е подготвен за такива натоварвания, ставите сериозно се травмират. Много често, именно начинаещите се стараят прекалено много, за да получат по-видими резултати, обясняват експертите.

Учените проучили статистическите данни на пациенти с артрит и установили, че сред тях много често се срещат любители на йога. Според лекарите, заниманията с йога са полезни, ако ги усвоявате под наблюдение на специалист и се учите постепенно да изпълнявате асаните. Въпреки това, тези екстремални пози все пак са опасни.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност