Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Правилно дишане

4 правила за правилно дишане

Дишането е естествено за нас и затова не се замисляме, какъв е механизма на дишането и по-важното, как да дишаме правилно и как да изгаряме мазнините с правилно дишане.

1. Трябва да се диша с носа. Дишането през устата ограничава капацитета на белия дроб, а при вдишване през носа диафрагмата максимално се разтяга и навлиза повече въздух.

2. Трябва да се диша бавно. Такова дишане влияе върху биоритмите на мозъка почти както медитацията: успокоява и отпуска.

3. Трябва да се диша дълбоко. Най-ефективният газообмен става в долната част на белите дробове. Така че в момента, когато се притеснявате, спортувате, трябва да се диша не с гърдите, а с корема, “коремно” дишане.

4. Трябва да се диша с удоволствие. И да не се забравя, че то помага за отслабването. Популярният израз “да изгоря” мазнини може да се разбира и буквално: за добрия огън е нужен пламък, т.е. кислород.

Дълбокото, правилно дишане осигурява организма с кислород, чрез кръвта той прониква в мастните клетки, които изгаряйки, отдават енергия на мускулите. Не случайно упражненията за дишане се използват за управление на гнева, за автотренинг, за йога и за модерния бодифлекс, с помощта на който отслабват холивудските диви.

Как да изгорите мазнините с дихателни упражнения?

Без красива осанка правилното дишане няма да се случи. Застанете с гръб към стената и притискайте едновременно към нея главата, бедрата и прасците. Опитайте се да дишате с корема, накарайте диафрагмата да работи максимално.

1. Начална позиция: Застанете прави, отпуснете ръцете надолу покрай тялото. Максимално дълбоко и бавно вдишвайте, повдигайки раменете. Също бавно издишвайте и върнете раменете в изходно положение.

2. Начална позиция: Застанете прави, скръстете китките на ръцете зад гърба си. При вдишване, бавно повдигнете ръцете си, притиснете плешките, а при издишване свийте гърдите, отпускайки раменете навътре, като че ли се прегърбвате.

3. Наклонете се наляво, поемете дълбоко въздух, издишвайки върнете тялото в първоначалното му положение.

Повторете същото упражнение, като се наклоните надясно. Тези упражнения прекрасно допълват обичайната гимнастика или загряване във фитнес залата.

Източник: medikforum.ru

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Правилното дишане – залог за здраве!

Астма

КРАВЕТО МЛЯКО И ЛАКТОЗАТА – реална причина за астмата и проблемите с дишането

Candida и “антибиотичният синдром”

Тест за недостиг на витамини и минерали

Кандида тест

Тест за алергии

Имунен тест

Тест за киселинност на тялото

Свързани публикации