Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Специални упражнения ще лекуват рак на гърдата

Американски учени търсят спортни упражнения, най-ефективни в борбата срещу рака на гърдата. Било установено, че спортът също е в състояние да се бори с тежкото заболяване. Както изяснили учени от САЩ, някои спортни упражнения въздействат благоприятно на пациенти, болни от рак на гърдата. Спортът влияе на молекулярно ниво.

Учени от Университета на Тексас сега изучават, как различните видове натоварвания влияят върху нивото на стромалните клетки в мастната тъкан на някои пациенти. Смята се, че мастните стромални клетки в кръвта са основен източник на редица фактори, спомагащи за развитието на рак (например цитокини или естрогени).

Между другото, в бъдеще учените смятат да изследват и други фактори, тумор – некротизиращи, включително интерлевкин 6, адипонектин, С – реактивен протеин и слюнчен кортизол – добре познат биомаркер на стреса.

Даденото изследване ще продължи с години. В него участват 90 пациенти, преживяли рака на гърдата. Най-малко три пъти седмично всички те ще изпълняват различни спортни упражнения, включително, индивидуално подбрана система аеробика, упражнения за гъвкавост и разтягане, както и курсове по йога или общи упражнения по избор.

“Ние очакваме, че занимаващите се с аеробика и йога ще имат най-видими подобрения във физически план, а също и по-малко стрес – казва един от авторите на изследването д-р Даниел Хюз – Ние с нетърпение очакваме да видим подобряване на биологичните показатели и намаляване на рисковете от вторични тумори при тях.”

Участниците са разделени на три групи. Всички те ще минат през фитнес тестове в началото и в края на наблюдението.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации