Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Вредните навици за хранене

Вредните навици за хранене могат да имат негативен ефект върху нашето здраве. Обикновено храната не се сдъвква добре, тъй като вниманието ни е насочено другаде. Така храната не се разрушава и смесва добре с храносмилателната скорбяла амилаза в слюнката. Това допълнително натоварва вече затруднения панкреас. Сигналът за нужните храносмилателни сокове вече се появява в устата.

Ако храната е изядена прекалено бързо, особено сготвената храна, сигналите са неточни и по такъв начин ние не получаваме сигнал кога сме изяли достатъчно, т.е. налице е опасност от преяждане. Преяждането е нездравословно, защото ще се натрупат излишни килограми, ще се натрупат прекомерни количества ненужни метаболични продукти, образувани при стреса на ензимната система и органите на отделянето.

Освен това храната остава частично неусвоена в червата, а това води до гниене и прекалено бърз растеж на вредните микроби. Като цяло, резултат от това е не само съкращаване продължителността на живот, но и начало на дегенеративни заболявания. Многобройните експерименти с животни доказват, че продължителността на живот, а също и здравето могат да бъдат увеличени, ако се консумира по-малко храна. Плъховете, например, удвоили своя живот при прием на половината от нормалната храна, а дъждовния червей 16 пъти, след като е подложен на гладуване.

Известен пример за дълъг и здравословен живот, вследствие ограничаване на храната е италианският благородник Луиджи Корнаро, живял преди 400 години. Той се родил с много крехко здраве и когато станал на 40 години вече страдал от сериозен артрит и още редица тежки заболявания, бил на прага на смъртта. Излекувал себе си в рамките на година, ограничавайки приема на храна до 12 унции (1 унция= 28.3гр.) дневно- само хляб, месо, жълтъци, яйца и супа. Продължил с тази диета до 78-мата си година, след което по настояване на семейството си увеличил приема на храна с 2 унции. След няколко дни се почувствал много зле. Пак избягал от смъртта, връщайки се към старите си навици. Оттогава той живял в добро здраве и отлично психично състояние, не познавайки умората до 99- годишна възраст.

В последните си години написал комедия и трактат за дълголетието и здравето. Приемът на месо и обилното хранене вечер са изключително нездравословни навици за хранене, защото тогава нашата храносмилателна система е много по-слаба, отколкото сутрин. Храната, приета през деня се преобразува в енергия за работоспособност, а вечерната храна се конвертира в мастни депозити и в увеличаване натрупването на отпадъци.

Еднакво вредно е и безразборното смесване на храните. Богатите на белтъчини храни, каквото е месото, изискват различни храносмилателни сокове от тези, които се използват за скорбялата. Усвояването на скорбялата започва от слюнчената амилаза и преждевременно спира, ако скорбялата е смесена с месо в храната. Амилазата отслабва при смесване на скорбялата с киселини. Отделянето на слюнчената амилаза се потиска и при консумация на подсладена скорбяла.

Смесването на несъвместими храни претоварва панкреаса и нашето здраве страда, при това не само от разстройства на храносмилането.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации