Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Внимавайте с приема на сол!

Средностатистическият възрастен човек трябва да приема максимум 1500 мг сол на ден, но повечето хора консумират минимум два пъти повече. Диетите с високо съдържание на натрий се свързват с високо кръвно налягане, бъбречна недостатъчност, камъни в бъбреците, рак на стомаха… списъкът продължава и продължава. За щастие е лесно да намалите приема на сол.

Започнете с продуктите от магазина. Повечето готварски подправки, маринати, консерви и продукти за килера са пълни със сол. Тя не само помага за запазване на продуктите, но и задоволява глада ни към солено и ни кара да се връщаме отново и отново. Прочетете етикетите на продуктите и изберете марка или вкус с по-ниско съдържание на натрий. Ще се изненадате доколко това намалява ежедневното потребление.

Когато готвите, вземайте предвид количеството натрий в продуктите, които използвате. Откажете се от навика си да добавяте сол към вашите ястия. Особено, ако използвате готови сосове или сухи подправки. По-скоро не се нуждаете от допълнително сол! Ако все пак желаете повече, бъдете щадящи и добавяйте сол към собствената си порция, за да видите точно колко поглъщате.

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

По-малко сол, по- ранна смърт: солете!

Сигналите на тялото: ако ви влече към солено или сладко

Солта не е толкова опасна, както е прието да се смята

Магическата сила на солта. Лечение със сол

Водата

Свързани публикации