Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

VII Чакра (Сахасрара) – коронна

Седма чакра – Вяра и Единение

седма чакраКоронна чакра

Намира се в горната част на главата, където е “фонтанелата”, въпреки че физически е свързана с хипофизата, която контролира всички жлези и всяка част на тялото.

Сахасрара е кулминационната чакра, по която преминава по-нататъшното изкачване на енергията Кундалини. Това е центъра на висшето съзнание.

Тази чакра често се нарича “хилядолистен лотос”, тъй като образува енергиен сияещ ореол около главата, в района на темето и теменната област.

Седмият център по пълнотата на проява е най- сложния и загадъчен спрямо всички други. Работи с фините енергии. Много системи я разглеждат като отделна, главна чакра.

Тази чакра е връзката с Космоса, чакрата на знанието за чувствата или получаване на информация чрез прекия поток.

В Йога учат на това, че когато се отвори тази чакра, настъпва състояние Самадхи или сливане с Абсолюта.

Отговаря за висшите функции на ума, самореализацията, обединяване на всички качества. Достигане на свръхсъзнание, недвойственост. Смята се за център на духовността.

Символ– цветето лотос, “хилядолистен” лотос.
Елемент на чакрата- СЪЗНАНИЕ
Цвят на чакрата- Честота на трептене на енергийната среда на чакрата съответства на виолетовия или белия цвят. Покой, безкористност, състрадание.
Мантра на седма чакра: АУМ (ОМ)

Органи на тялото: Епифиза, мозък (ядро).

Действие върху части на тялото
Осигурява енергия на близко разположените органи на тялото- жлези в мозъка, дясно око.

Физически характеристики

По принцип, тази чакра управлява всички команди, които мозъкът изпраща към цялото тяло. В сферата на влияние на тази чакра влизат централна и периферна нервна система, ендокринна система, гръбначен мозък и главен мозък, интуитивна и психична дейност на човека, и още много други. Влияе върху цялата скелетна система, епифизна жлеза и продълговат мозък.

седма чакраЕнергия, лежаща в основата на силата на седма чакра

Чакрата на духовността. Но, какво е духовност? “Да се радваш и наслаждаваш на всеки миг от живота – това ли е целия смисъл на духовността?”. Едва ли някой може да даде точен отговор на този въпрос!

Всеки човек първоначално е бил надарен с божествена мъдрост. В него са заложени отговорите на всички възможни въпроси на неговия ум.

Пътят на човека какъвто и да е той, свети, защото той неизбежно води до среща с Твореца. И по тази причина не трябва да се осъжда пътя на никого. Чрез откриването на седмия център, човек, в своето физическо въплъщение, има възможност да комуникира с висшите светове, като по този начин придобива знания от Свръхразума.

Има много второстепенни чакри, стволове. Те обикновено са разположени в областите на жизненоважни органи. Техните функции и методи за откриване се разкриват, когато е натрупан съответния опит и знания.

Обичайни състояния, блокиращи седма чакра

Вярата е процес на достигане на хармония, безкористност и състрадание към другите. Тя е нашата връзка с Бог и отразява единението ни с Бог. Работете за достигане на това единение, слушайте Неговите напътствия и не се страхувайте, защото страха е основната пречка за постигането му. Отразяват проблемите с вярата.

Симптоми за хиперактивност на седма чакра

Ярко еротично въображение, потребност да чувства себе си популярен и необходим, потребност от съчувствието на другите.

Симптоми за недостатъчна активност на седма чакра

Усещане, че не ви разбират, сръдливост, самоотричане, отрицателна нагласа към себе си. Също така разстройството на чакрата води до нервни разстройства, включително множествена склероза. Блокирането на енергията Чи на това ниво води до загуба на духовна ориентация и появата на усещането, че животът няма никакъв смисъл.

Използване на цветове: (дрехи, бижута, помещение, изглед, медитация и т.н.)
Недостатъчна активност- виолетово или бяло.
Хиперактивност- жълт цвят с лек виолетов оттенък.

Още по темата:

VII Чакра – изчистване и зареждане (лечебна картинка)

Камъни според чакрите

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Лечебни картинки

Функциониране на чакрите

Отблокиране на чакрите

Енергизиране на тялото

Енергетика на тъканите и кожите

Свързани публикации