Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Енергетика на тъканите и кожите

Енергетика на тъканите

Вълна

Необикновена структура, излъчваща енергия. Носи в себе си всички положителни качества от кожата на домашните животни, но в по-активна форма. От вълнената тъкан се излъчва чиста жизнена сила, която преминава в енергията на човека. Това винаги е полезно за лунния тип хора, но често е излишно за слънчевия тип. Тяхното собствено излъчване не само не се поглъща от вълната, а напротив, сблъсква се и се засилва при взаимодействие с тази тъкан.

Това може да доведе до пренасищане с енергия и като резултат- повишена раздразнителност. А влиянието на вълната върху лунните хора е повече от полезно. Тяхната постоянна нужда да бъдат подбутвани отстрани може да бъде удовлетворена за сметка на вълнените дрехи. Колкото по-груба и по-дебела е вълнената тъкан, толкова по-активно е излъчването и толкова по-голям е запасът от жизнена енергия, който съхранява в себе си.

Прекалено детайлната обработка би могла да доведе вълната до практически, неутрално състояние, макар природната й предразположеност да осигурява дори минимален положителен заряд. Освен това произходът на вълната не носи никакви следи от смъртта на живите същества, което е само в нейна полза. Вълнените килими и одеала са подходящи за лунните хора, заслабналите и болните.

Лен

Главното свойство на аурата на лена е спокойствието, целостта и липсата на напрежение. Ленът е идеалната материя за работещите напрегнато хора от слънчев тип. Тя не им позволява да хабят безцелно енергията си, помага им уверено да я насочват в едно русло, заставя ги да съсредоточат усилията си върху едно нещо, а не върху много едновременно. Освен това полезността на лена е и в това, че в определена степен той служи като изолатор при взаимодействието между хората. От него сякаш всичко се свлича, без да поврежда чистотата му.

Това свойство напълно ни защитава, ако не от пряк удар, то от цялостния енергиен натиск. Ето защо е хубаво лен да се носи не само на работа, а и на места, където се събират много хора, защото той е най-подходящата дреха за тълпа. На слънчевите хора ленът е необходим, когато се нуждаят от хладен ум, съсредоточеност и издръжливост. Но ако вие попаднете в места, където не трябва да се сдържат емоциите, то тогава там ленът може да ви лиши от всякакво удоволствие. За лунните хора той е в качеството на защитник, отклонявайки от вас странично влияние. При по-продължително общуване, когато трябва да изглеждате непринуден и приятен събеседник, обезателно използвайте ленена дреха.

Но при близки хора не се обгръщайте с лен, защото може да им се сторите равнодушни, което ще отблъсне от вас тези, които наистина ви харесват. Свойствата на лена зависят също и от обработката му. Но докато при вълната важен е произходът, то при лена съществена роля играе цветът. Най-пълно проявява своите качества неоцветения лен. А боядисването в топли, наситени тонове може да намали или даже съвсем да премахне въздействието му.

Но пък хладните оттенъци, сините, зелените цветове значително го засилват. Белият лен е напълно хармоничен и има почти същите свойства, както неоцветения. Същото може да се каже и за сиво-бежовия цвят. Черният значително засилва свойствата, а при хора с тънка душевна нагласа даже може да доведе до дискомфорт. Шареният лен доста бързо губи първоначалните си качества.

Памук

Тази материя идеално подхожда почти на всеки човек. Тя не прави разлика между типовете личност, нейното основно въздействие е безгрижност, спокойствие, разпускане и свежест. Именно памукът прекрасно снижава стреса, помага при душевни травми, успокоява и отпуска. Обличайки памучна дреха, слънчевите хора по-лесно се справят с претоварването и успяват да избегнат излишното пренапрежение.

За тези хора е препоръчително да спят в памучно спално бельо и с памучно одеяло. Памукът кара хората да проявяват снизходителност; присъща му е определена доза чувство за хумор. За лунните хора памукът е необходим като идеално средство за снемане на напрежението, за успокояващо въздействие върху техния активен вътрешен живот, умело скриван от страничния наблюдател. Продължителният сън в чаршафи от подходящо подбрани компоненти, ще ви промени изцяло.

Памучната дреха е необходима при отдих или при физическа работа, когато не е нужно особено умствено натоварване. Тя е за психо емоционално разтоварване и именно в нея ние се чувстваме най-комфортно, почиваме си телом и духом. Проявата на свойствата на памука зависи от произхода му и предварителната обработка. Но тук зависимостта е напълно противоположна на тази при вълната- колкото по-прецизно е отделен памукът, толкова по-силни са свойствата му.

В процеса на обработка същността на влиянието на памука сякаш се рафинира и все повече се изчиства. Що се отнася до цвета, то свойствата на памука на са свързани с него- носете всякакви цветове. И още нещо важно, което може да се каже за памука- той много цени вашето добро отношение към него. Колкото повече се привързвате към любимите си памучни дрехи, толкова по-голяма полза ще имате от тях.

Коприна

Главната характеристика на коприната е нейната силно еротична наситеност. Това е много приятно, но и малко опасно в ежедневието качество. Обаче активното й влияние се проявява само при непосредствена близост до тялото, при отдалечаване то намаля значително. И ние всички интуитивно чувстваме това- та нали именно коприненото бельо, чорапи, копринените чаршафи от край време се използват за прелъстяване. Докосвайки коприната, човек чувства чисто физическо удоволствие, сравнимо с милувка, като отклика е подобаващ.

Колкото по-тънък е плата, колкото по-щателна е обработката, толкова по-силно е и въздействието. Когато се сдобиете с копринена вещ, направете и простичка проверка- вземете плата в дясната ръка и го прекарайте по лявата от китката до края на пръстите: ако тялото ви “реагира”, значи това е вашата вещ. Наличието, обаче на синтетична нишка може да погуби целия ефект. Коприната не търпи чужди вмешателства и влиянието и може напълно да изчезне.

Разноцветната, шарена коприна също значително губи качествата си. Най-силно въздейства черната, червената и бялата. Коприната може да бъде и опасна, когато забравите, че вместо еротични фантазии, тя може да разкрие тъмните страни на това чувство. Може да провокира избухване на ревност, пристъп на собственическо чувство и много лесно преминаване от чувства към действия.

Синтетични материи

Тези тъкани нямат собствен природен заряд, нямат никакви първоначални свойства, защото влакната им са създадени от хората. Въпреки това изкуствените влакна притежават не по-малко удивителната способност да натоварват дадено поле, както позитивно, така и негативно. Ето защо една и съща тъкан може да бъде полезна и вредна за вас. Колкото и да е странно, ние не можем да зареждаме сами дрехата, която носим. За това е нужно някой отстрани да въздейства, когато сме облечени с нея.

Вие самите сякаш сте изолирани от дрехата, с която сте, но практически всеки близък или страничен човек може да и даде заряд. Когато излизате на улицата или отивате на гости, помолете някой ваш близък, който е доброжелателно настроен към вас да докосне дрехата ви, когато вече сте я облекли, като по този начин я зареди с позитивна енергия. Тя ще бъде добра защита за вас определено време. Приемайки програмата, синтетиката по-нататък приема само това, което влиза в границите на тази програма. И така до първото пране.

Енергетика на кожите

За да определите характера на кожата, която искате да купите, “погалете” я. Правете това със затворени очи, за да се отърсите от образа на самата вещ, който може да е достатъчно привлекателен. Ако макар и за миг ви се стори, че милвате животно, което не изпитва болка, страх, ненавист, не се стреми да избяга от вас, то тогава всичко е наред. Но ако в аурата на кожата има дори незначителна следа от предсмъртен ужас, то вие задължително ще почувствате това. Тогава в никакъв случай не купувайте тази вещ. Милването с ръка не е излишна предпазливост, а трябва да се прави абсолютно при всяка кожа. Това е най-важното, което трябва да се знае за тях.

Кожи с дълъг косъм

Кожата с дълъг косъм, например лисица или полярна лисица имат едно силно изразено качество, което е от сериозно значение. Тази кожа има собствен, изключително мощен еротичен заряд. Те, обаче въздействат върху този, който ги носи., като въздействието се увеличава, когато се облекат на голо. На хората от слънчев тип не се препоръчва да носят продължително време такава кожа, особено при пряк контакт с кожата.

При тях би могло да се стигне до емоционален взрив, който да засегне не само слънчевия човек, но и хората, които се намират в непосредствена близост. Всеки е чувал израза: “Хвърчат искри”. За лунните хора подобен ефект би бил полезен. Под въздействието на тази кожа тяхната сдържана натура получава липсващата енергия, импулс за действие. И ако те имат куража да поемат инициативата, техните еротични фантазии биха могли да се реализират на живо.

Кожи с къс косъм

Към тях се отнасят всички ценни кожи от типа норка, самур, хермелин. Те са особено подходящи за хората от слънчев тип, защото тяхната собствена аура е “студена”. Именно тези кожи носят лекия оттенък на отчуждеността и високомерието, който се асоциира у нас с особено положение и ярко изразено чувство за собствено достойнство. За слънчевия човек носенето на този вид кожа придава нужната му сдържаност и му помага навреме да замълчи и помисли.

За хората от лунен тип свойствата, притежавани от тези кожи придават известна изолираност от околните, което може да се окаже неблагоприятно от гледна точка на човешките взаимоотношения. И без това достатъчно затворени по характер, слагайки върху себе си такава кожа, тези хора остават изолирани от външни въздействия, насаме със собствените си вътрешни проблеми. Кожата даже може да увеличи и задълбочи тези проблеми

Кожа от домашни животни

Каракул, заек, стригана и боядисана овча кожа, преработена ярина- всички тези кожи носят в себе си положителен, топъл заряд, притежават някои защитни свойства. Не напразно тези кожи най-често се използват за детски дрехи, които за детето са прекрасен енергиен донор и защита.

Ако децата не получават достатъчно енергия от родителите си, които самите са отслабнали или са (също е възможно) енергийни вампири, то те могат да израснат слаби и болни или да започнат също да “вампирстват”. Изделия от такива кожи са препоръчителни също за хора на преклонна възраст, чиито жизнени сили се нуждаят от постоянна поддръжка.

Кожи от водни животни

Към водните животни се отнася бобъра, нутрията, видрата, морската котка, нерпата. Тези разновидности ние отличаваме не по структурата на кожата, а по връзката на тяхната енергетика с водната стихия. Необикновено силните пречистващи свойства на водата в определен смисъл се унаследяват и от кожата на водните животни.

Изделие от такава кожа ще приеме върху себе си въздействието, насочено срещу вас, ще ви предпази от уроки, ще отклони магията и даже може да помогне да се избавите от атаките на енергиен вампир. Но всички тези свойства водната кожа проявява, когато е върху тялото на човек. Ето защо трябва да се носи. Тя не трябва да бъде наричана “студена” или “топла”. Прекрасно подхожда на хора, родени под знака на водната стихия. Защитава и помага за стабилизацията на собствената им енергетика.

Изкуствена кожа

Главната особеност на изкуствената кожа е в изключителната и способност да приема върху себе си въздействието на насоченото поле и да съхранява собственото неутрално такова. Насоченото действие се запазва дълго време и се усеща така, сякаш в момента въздействат върху нас. А да се отнеме такава енергия е достатъчно трудно- едва ли ще плакнете често изкуствената кожа във вода. Тогава как да се постъпи, за да не се отрази натрупания в кожата заряд върху вас? Съществува достатъчно елементарен начин да се избегне негативното влияние, което би могло да се съдържа в коженото изделие и което би могло да ви навреди.

Преди да облечете подобна дреха помолете някой от вашите близки или познати, в чието изключително доброжелателно към вас отношение не се съмнявате, да “зареди” дрехата положително. За това е достатъчно да помолите избрания от вас човек няколко пъти да поглади бавно с две ръце облечената дреха, мислейки за вас и за нещо приятно.

Положителното емоционално въздействие от негова страна ще се закрепи в структурата на кожата, което ще създаде матрица на позитивно отношение към вас. Така всякакво въздействие отвън би било възможно само със знак плюс.

Подобна вещ не се налага да бъде препрограмирана, когато я носите, или когато виси на закачалката. След такава процедура кожата ще започне да събира положителните за вас влияния и да отхвърля отрицателните. Това означава, че тя ще трупа всяка добра мисъл и хубаво чувство, насочени към вас, а на негативните няма да реагира, доколкото тяхното присъствие в дадената програма напълно се изключва.

Още по темата:

Функциониране на чакрите

Енергизиране на тялото

Симптоми за блокирани чакри

Камъни според чакрите

Заредени камъни и кристали

Лечение с камъни

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Свързани публикации