Спането на светлина се отразява върху психичното състояние

За предпочитане е да се спи в пълна тъмнина, твърдят американски изследователи. Учените провели експеримент с лабораторни хамстери. Гризачите били разделени на две групи и поставени в различни условия: първата група спали в пълна тъмнина, а втората- при осветление.

Оказало се, че дори и слабата светлина може да предизвика депресивно поведение в животните. Освен това, при животните се нарушавали връзки между нервните клетки в мозъка, отговарящи за депресията. Невролозите смятат, че дори използването на нощна лампа е в състояние да наруши химичния баланс и дори структурата на мозъка.

Поради тази причина експертите съветват да се спи на тъмно. Когато съветвам хората за тяхното здраве, аз доста често им препоръчвам едно просто нещо, което всеки може да направи, за да подобри здравето си, а именно, да изключи телевизора/ компютъра и да си “легне”.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Упражнения

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност