Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Синът ми е с диагноза болестта на Шоерман-Мау

Йорданка Георгиева: Синът ми е на 14 години. Активно спортува волейбол, от известно време има болки в гърба. Правиха му рентгенови снимки в различни профили, рентгенологът е дал заключение: Болестта на Шоерман-Мау. Моля за съвет?

А. Наумов: Болестта Шоерман-Мау (Sceuermann-Mau) – това всъщност е нарушение на вкостеняването на епифизарните пластинки на прешлените и дистрофия на междупрешленните дискове. Специфично лечение засега няма. Но нека да опитаме да приложим метаболическа корекция. Симптомите на вашия син много напомнят (не влизайки в подробности) на признаците за недостиг на витамин С, а също селен и йод. Значи – необходимо е пълноценно белтъчно хранене.

Витамин С обезателно с витамин РР следва да се дава ежедневно по 100 мг, селен по 50 мкг и йод по 150 мкг. Плюс останалите витамини и минерали в обичайните дневни дози. И помнете, болестта може само да се спре, но да върнете обратно при вече настъпили изменения е практически невъзможно. За това е нужно време. И още, добре е вашият син да не се занимава с волейбол, докато не преминат болките в гърба. Успех.

Още по темата:

Йод

Селен

Спирулина (Spirulina)

Витамин С

Витамин Ф (F). Опорна точка

Прекомерната консумация на черен чай влияе отрицателно върху здравето на костната тъкан

Аминокиселините

Витамините

Полезните минерали

Киселинно – алкален баланс

Стомашно – чревна флора

Синбиотици

Забравеният разтвор на Лугол

Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid)

Кандида тест

Свързани публикации