Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сексуални отношения

Днес, интимните сексуални отношения са станали твърде нестабилни. Това явление се наблюдава отскоро, но основната причина винаги си е съществувала. В миналите столетия браковете са задържани лесно, чрез социален натиск и невъзможност да се получи развод. Основните причини, които водят до разпадане на връзките, се коренят в хормоналните характеристики на нашите сексуални отношения.

В еволюционен план ние сме обусловени да разпространяваме своите гени толкова нашироко, колкото е възможно и да осигуряваме безопасна среда за развитие на нашето потомство. Това означава, че ние сме програмирани да се срещаме, влюбваме, чифтосваме, за да създадем дете и след известно време да търсим среща с нов възлюбен и отново да повторим процедурата.

Жените са привлечени сексуално от красивите мъже, но често избират партньори, мотивирани от финансовото им състояние или от своето възпитание, а мъжете опитват да разпространят гените си, когато са силно привлечени от всяка (плодовита) жена с генетични желани особености.

Този еволюционен модел се появява в мисленето след бременност, когато жената поддържа високо пролактиново ниво по време на кърменето и вместо да поддържа окситоцинова любовна връзка с партньора си, тя я пренасочва към окситоцинова връзка с бебето. В тази ситуация сексът е хормонално нежелан и всеки оргазмен секс води до по-нататъшна хормонална и емоционална нестабилност. Затова, случващото се в нашето общество е съвършено нормално в еволюционен план.

Главният проблем е само в нежеланото количество емоционални страдания и социални катаклизми, което то причинява. Другите загуби са нашето здраве и благополучие, които доста нарастват при хармонични дългосрочни отношения. Първоначално се осигуряваме взаимно чрез щедро производство на окситоцин при влюбването и се наслаждаваме на върховните изживявания от отделения допамин по време на нашите сексуални срещи.

Постепенно светлината на окситоцина изчезва, ние започваме да губим любовта и ни става все по-трудно да поддържаме вълнуващ сексуален живот. Вместо да се наслаждаваме на допаминовите пикове, ние все повече и повече сме принудени да се справяме с допаминовите спадове след нашата рутинна сексуална среща. Започваме да виждаме всички недостатъци на своя партньор, които преди това са били прикрити от високото ниво на окситоцин (от чести физични контакти без неприятни подсъзнателни асоциации). Тъй като тези допаминови спадове могат да продължат до две седмици, то това води до значително напрежение във връзката.

В този период ние сме склонни към растяща раздразнителност, заядливост, обидчивост, разстройство, обвинения един към друг и подобни отрицателни емоции, като проява на биологичните дадености. В зависимост от нашата емоционална природа можем да развием подсъзнателно желание за раздяла и много двойки правят точно това. След известно време двойките започват да губят интерес от секса и да се отдръпват емоционално или могат да опитат с пренасочване на своя емоционален проблем към друг общ интерес и по такъв начин да запазят способността си за обслужване на задоволителни отношения.

Други пък опитват да поддържат пиковите допаминови нива, експериментирайки с всякакви различни сексуални пози или размяна на партньори, или започват връзка с нов партньор. Допаминовите пикове също така могат да се поддържат и чрез увлечение към нещо ново, но това няма никакво значение за проблема. Това могат да бъдат законни или незаконни наркотици, игри, надбягвания и залагания, шоколад или честа смяна на различни сексуални партньори. Освен това, породените дългосрочни стресово свързани и други здравословни проблеми, пристрастяванията, имат неприятни странични ефекти върху нашата способност за интимност.

Отвъд оргазма

В настоящата структура на нашето общество това е очевидно предимство за формиране на устойчиви съвместни сексуални отношения, които са от полза и за децата и за емоционалното благополучие на партньорите. Тъй като тази цел е в противоречие с нашата еволюционна невро-химична даденост, ние трябва да намерим начини да надхитрим хормоналните промени, които ни водят до отчуждаване. В хормоналните периоди трябва да увеличим до максимум производството на окситоцин и да избягваме допаминовото “влакче”.

Освен чрез редките размножителни действия, всичко това може да бъде направено чрез любовни платонични отношения. Обаче, има биологична уловка: за поддържане на силно и здраво тяло ние трябва да осигурим и силно производство на сексуални хормони. Това хормонално производство е най-добре да се поддържа чрез сексуални чувства. Както с работата на мускула, най-добре е да го използваме, иначе може да го загубим.

Това веднага ни навежда към два въпроса: “Може ли да ни удовлетвори сексуална активност без оргазъм?” и “Оргазмът необходим ли е за стимулиране на нашите полови жлези и поддържане на здрави полови органи?”. На тези въпроси не бива да се отговаря категорично от гледна точка на теорията, но за щастие вече има богат практически опит в това отношение.

KAREZZA

Karezza и близката до нея практика White Tantra са един отговор на неоргазмения секс. Можете да видите тук: http://www.gnosticteachings.org/. Това са методи за сексуални отношения без оргазъм, които променят фокуса на любенето от сексуалните органи към сърцето. Има три основни идеи в развитието на Karezza: подобряване на здравето и благосъстоянието, предпазване от нежелана бременност и усилване на близката връзка и чувствено удоволствие.

От време на време някои загрижени за здравето си индивиди, като цяло мъже, чувствали от собствен опит, че неоргазмения секс им давал повече енергия и подобрил здравето им, като в същото време предпазвал и от нежелана бременност. Техните жени партньори също били постоянно ентусиазирани от близкия емоционален контакт, който получавали. Но, този случай днес не е задължителен, защото все още много жени предпочитат оргазмите и мъжете са дори силно ориентирани към оргазма.

Онейда обществото

Един от пионерите бил Джон Ноейс от Yale Divinity училище. Нойес измислил концепцията за Мъжката Сдържаност като последица от случващото се с неговата жена. Тя загубила преждевременно четири деца в първите шест години от брака им. След битката със самоналожения му обет за безбрачие, в крайна сметка открил, че той, както и жена му се наслаждавали много повече на секс без еякулация.

Той разказал на приятелите си затова и през 1848г. основали Онейда общество в покрайнините на Ню-Йорк, което накрая нараснало до 250 жени и мъже членове. Общуването без еякулация било крайъгълния камък за Онейда обществото. Младите мъже се учели на самоконтрол от жените в пост-менопауза. Нойес също така осъзнал някои духовни значения на Мъжката Сдържаност. За да се създаде Божие царство на земята, ние трябва не само да се стремим към помиряване с Бог. Трябва също и да създадем истински сексуален съюз.

Той дори казвал, че честия дискомфорт след общуване с еякулация лежи в сърцето на Юдео-християнската асоциация между секс и вино. Заради твърдения на някои медицински власти, че сексът без оргазъм е вреден, голямо количество членове на това общество били изследвани от практикуващи медици и заключението било ” в перфектно здраве, щастлив и в пълна хармония”.

Класическа Karezza

През 1872 година, след повече от 25 години практика, Джон Ноейс публикувал своя опит и теория в Мъжка Сдържаност. Две други Karezza Classics публикации са The Karezza Method by J. William Lloyd (1931) и Karezza: Ethics of Marriage by Alice Bunker Stockham, MD (1903). Всички те са достъпни за свободен прочит тук: www.reuniting.info. Алис Стокхам развива своя метод преди всичко, за да помага на пациентите си в подобряване на здравето им. В постигането на по-голяма хармония и духовни знания.

Тя вярвала, че сексуалната енергия може да бъде насочена вътре в строежа на телесните тъкани и да зареди всяка клетка със здраве и енергия. За Стокхам, Karezza била форма за духовни приятелски отношения. Партньорите търсят съюз и взаимно развитие на душите повече от страстните удоволствия. Акцентирането е върху любовния контакт, а не в отричане на удоволствието.

След известно време и обща медитация, двойките спокойно влизат във физически контакт, изразявайки обич и привързаност, съпроводени от пълния и спокоен съюз на половите органи. Само книгата на д-р Лойд все още има известна практическа стойност по отношение детайлите на техниката. Другите две книги имат само историческа стойност. Но, всички те обясняват доброто здраве и емоционални ползи, до които води този метод. В средата на 20 век практиката Karezza значително спада в САЩ, макар че методите за секс без еякулация имали много последователи в Индия и Египет.

Мир между чаршафите

Сега Karezza се радва на възраждане в САЩ, а също и в други страни, което в значителна степен е заслуга на Марния Робинсън и Гари Уилсън. Те поддържат сайта www.reuniting.info с много практични, научни и духовни статии, дискусионен форум и ежемесечен бюлетин. Основата за тази работа е книгата ” Мир между чаршафите” – лечение чрез сексуални отношения, която е достъпна на техния сайт.

Гари дълго време бил пристрастен към алкохола и на антидепресанти. За много кратко време техните нови сексуални навици му помогнали да преодолее с лекота тези проблеми. А Марния се излекувала от хронични дрождени инфекции и инфекциозни заболявания на пикочния тракт. Тази книга, а и много други факти показват, какви ползи носи неоргазмения секс на правещите любов. Марния също така дава лесни инструкции и упражнения за начинаещи.

Методът

Акцентът на Karezza е във вътрешното осъзнаване на страстта, също както чувството на пълен съюз с партньора. Оргазмът се избягва или е значително намален. Нежността и бавно управляемите движения по време на общуването създават устойчив поток от сексуална енергия. Тя съзнателно се превръща в чувство на възвишена радост и любов. Като правило това може да продължи няколко часа или повече. Пенисът не е необходимо да бъде в ерекция или да има проникване вътре, за да се наслаждавате на този тип правене на любов.

Понякога или през цялото време върхът на пениса може само да докосва входа на вагината или половите органи могат въобще да не се докосват. Първоначално концентрирайте вниманието си с партньора върху сензитивните точки, в гениталната област и навсякъде, където докосвате кожата или галите с ръце. Това създава приятни усещания, които сега можете лесно да преобразувате в любовно чувство. Отворете сърцето си и насочете тази любов към своя партньор. Още по-ефективен начин е чрез своята фантазия да насочите енергията, която чувствате в гениталната или тазова област, нагоре към сърцето.

Там вие чувствате това като любов и я излъчвате към своя партньор, като по този начин обгръщате двама ви в облак от любов. Много чувствителните индивиди предпочитат това пред механичното експериментиране с различни пози или преследване на неуловимия оргазъм. Можете също така да лежите спокойно един до друг само за релакс и близост, без да се опитвате да създавате някакви определени ефекти.

По време на сън заедно, можете да си създадете навик за ежедневен контакт преди заспиване или след събуждане, или и двете. Можете да го направите без движения, само с чувство на близост един към друг или да спите опрени кожа в кожа. Всичко това не само носи емоционално удовлетворение, но и създава силна връзка и много укрепва отношенията. Връзка, базирана на любовта. осигурява естествено усилване на сексуалния самоконтрол.

Това е обяснено от Уилям Лойд : “Когато добиете навика да отдавате своята сексуална енергия с благословение към партньора си, чрез своите полови органи, ръце, уста, кожа, очи и глас, тогава вие ще придобиете силата да удовлетворите себе си и без оргазъм. Съвсем скоро вие дори няма да мислите за самоконтрол, защото няма да имате никакво желание за оргазъм…” Лойд също така обръща внимание върху способността на Karezza (контролираното общуване) да поддържа любовта на влюбените.

Той дава сведения за чувство на “приятно удовлетворение, цялостна реализация, мир, честа физическа топлина и умствено очарование, продължаващи целия ден. Все едно е получен някакъв етерен стимулант или обилно хранене”.

“При успешна Karezza половите органи стават спокойни, удовлетворени, демагнетизирани, толкова съвършено, както при оргазма. В същото време, останалата част от организма на всеки партньор, е изпълнена с изключителна енергия и усещане за радост. Склонност да озарява целия живот с романтична любов. Винаги с последващо усещане за здраве, чистота и благосъстояние. Ние сме най-щастливи и добре настроени след пълноценно хранене.”

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за хормонален баланс при жени

Тест за хормонален баланс при мъже

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации