Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Почесва носа си със студени ръце? Значи лъже! Или как да познаем лъжеца?!

Как да познаем лъжеца?

Учените предлагат, как да разпознавате, кога човек казва лъжи. Учени от Университета в Торонто решили да изследват природата на лъжата. Д-р Алън Хърш вярва, че лъжата е част от еволюционната стратегия на човека. И най- често човек лъже за възрастта си. Но, учените ни дават ключ към разгадаване на лъжата.

Има няколко симптома, чрез които можем да отличим лъжата от истината, да познаем лъжеца:

– Лъжльото почесва носа си. Това е така, защото му се повишава налягането и се освобождава хистамин. Това предизвиква възпаление на лигавицата на носа. И той започва да се чеше.

– Лъжльото има студени ръце и крака. Поради факта, че се стесняват артериалните съдове, които доставят кръв в централната част на тялото.

– Лъжльото присяда или се доближава по- близо. По този начин, той, като че ли се опитва да привлече и някой друг в лъжата си, опитва се да направи другия негов съучастник.

– Лъжльото променя речта си. Като правило, честните хора се опитват да говорят по- малко. А лъжците се разпростират повече.

– Лъжльото много се повтаря. Ако човек често използва израза “по същество”, “понякога”, “почти никога”, най-вероятно, той скрива истината или дори сам вярва в нея.

– Лъжльото прави паузи. Паузите се правят, когато човек измисля следващия си ход.

– На лъжльото му пресъхват устните и устата. Поради прекалено многото адреналин се появява сухота в устата. Затова се появява желанието да оближе устните си, да пийне вода или да се изкашля.

Кръстосани ръце, а също стиснати юмруци или поднасяне на чаша към устата по време на разговора, също биха могли да показват лъжа.

Какво казва статистиката?

Около 20 % от двегодишните деца лъжат. Към четиригодишна възраст, вече 90 % от децата послъгват.

Смята се, че някои форми на лъжа, могат да бъдат крайъгълен камък в развитието на детето. Ако двегодишното дете се отличава с остроумие, то тийнейджърите (сред тях лъжат не по-малко от 70 %) вече използват лъжата като средство за спасяване от по-възрастните.

При това лъжат по-изкусно от децата, защото се учат от своите родители. За десетминутно общуване 60% от хората излъгали 2-3 пъти. При това, много от тях твърдели, че никога не лъжат. Като цяло, ние всички говорим неистини 1.68 пъти на ден.

Още информация

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Още новини:

Чаша вино – за психично здраве

Лекарство за спиране на тютюнопушенето увеличава риска от сърдечни проблеми

Витамин убива рака на кожата за 10 дни

Слънчевите бани – лекарство срещу склероза

Бананите намаляват риска от високо кръвно налягане

Гроздето спасява от пагубната радиация

Защо при стрес търсим сладко?

Свързани публикации