Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Чаша вино – за психично здраве!

Чаша вино за здраве!

Умерената консумация на алкохол намалява риска от деменция, както установили учени от САЩ. За постигане на този ефект трябва да се използват не повече от две питиета дневно за мъжете и една за жените.  Окончателните данни са публикувани в списанието “Невропсихични заболявания и лечение” (Neuropsychiatric Disease and Treatment).

В него се съобщава, че при умерена консумация на алкохол с 23% е по-малко вероятно хората да станат жертви на когнитивно увреждане или болест на Алцхаймер, както и други деменции. Най – голяма полза за доброто здраве в този случай има консумацията на вино, въпреки че в повечето изследвания не се говори за вида на алкохола. Злоупотребата с алкохол, която започва при употреба на 3-5 дози на ден, обаче, напротив, увеличава риска от деменции.

Истината е, че това откритие не е признато за статистически значимо въз основа на наличните данни. “Ние не препоръчваме на непиещите да започнат да пият. – казва професор Нифси – Но умерената консумация на алкохол, подчертавам, умерената, може да бъде полезна.”

Ползата от малките дози алкохол се запазвала и след отчитане на другите фактори, включително възраст, образование и пушене. Никаква разлика във въздействието на алкохола върху мъжете и жените в това отношение не открили изследователите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Отслабване с помощта на вино?

Черният шоколад и червеното вино помагат в борбата с рака

Червеното вино активира мисловните процеси

Червеното вино и мозъка

Виното и бременността са несъвместими

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации