Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Отслабване с помощта на вино?

Изследователи от Университета Навара в Испания открили много приятен за милиони хора по света начин за отслабване с вино. Умерената консумация на вино може да помогне в борбата срещу затлъстяването, твърдят учените. За да постигнете отслабване е нужна не повече от една чаша с вино дневно.

Тази напитка може да помогне за забавяне на наддаването на тегло, но и да пусне процеса обратно, ако се прекалява. Установена е връзката между алкохол и затлъстяване. Но, в случая става въпрос за умерена консумация на алкохол. В миналото учените, напротив, доказваха влиянието на алкохола върху напълняването. Но испанските изследователи открили неточността на подобни изводи.

Те са валидни само за високи дози алкохол, които наистина добавят излишни килограми. А при хората, които се наслаждават на чаша вино за деня, вероятността от наднормено тегло е много ниска. Нещо повече, тези хора дори може да започнат да отслабват, а риска от развитие на диабет от 2-ри тип да се намали.

“Леката, умерена консумация на алкохол и особено вино може с голяма вероятност да има защитен ефект срещу наддаването на тегло, докато по-голямото потребление на алкохол води до увеличаване на теглото” – казват в свое изявление изследователите, публикувано в списанието Nutrition Reviews. По-рано се смяташе, че 1 грам алкохол съдържа 7,1 калории. Но испанските учени настояват, че всичко опира до вида на алкохола.

Например, една пинта бира съдържа 200 калории, което е два пъти повече, отколкото чаша вино. Освен това, хората, които умерено консумират алкохолни напитки, както показва изследването, имат с 16-25% по-нисък риск от развитие на метаболитен синдром, който е предпоставка за инсулт или исхемична болест на сърцето.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации