Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Витамин убива рака на кожата за 10 дни

Британски учени разработват нова терапия за лечение на рака на кожата. По време на изследване успели да забележат, че екстракт от витамин Е след инжектиране в кръвта оказва почти мигновен антитуморен ефект. Буквално след 24 часа ракът започва да намалява, а след десет дни почти напълно се изпарява! Наистина, за сега става дума не за всички видове рак.

Учените работят само с рака на кожата. Но екип от изследователи на Университетите в Глазгоу и Strathclyde са уверени, че екстрактът от витамин Е ще действа ефективно и срещу други видове ракови тумори. Този витамин е необходим на нашия организъм за борба с болестите. Богати на витамина са такива храни като зърнения хляб, растителните масла, зелените зеленчуци и яйцата.

Във витамин Е се съдържат антиоксиданти, които защитават организма от болестите, блокирайки действието на свободните радикали – болестотворни молекули, които атакуват клетките почти по същия начин, както ръждата яде желязото. Но напоследък, учените са привлечени от един особен компонент, съдържащ се във витамин Е – е токотриенол, явяващ се екстракт от витамин Е.

Той се среща в изобилие в палмовото и кокосовото масло, ечемичните и пшенични кълнове. Още в средата на 1990-те, учените провели серия от тестове, в които била установена способността на токотриенола да потиска растежа на раковите клетки. Но, за широкото използване на това средство в медицината пречеше високата му токсичност.

В момента, обаче, учените са успели да се справят с този проблем. Те поставили екстракта от витамин Е в хиляди микроскопични мехурчета, направени от мазнина. По време на клиничните изследвания било установено, че токотриенолът вече не засяга здравите тъкани, а отива директно на “война” срещу раковите клетки. Авторите на изследването смятат резултатите от клиничните изпитания за “невероятно обещаващи.”

Още по темата:

Витамин Е. Новата приказка за пепеляшка

Рецепти с рициново масло за млада кожа и красива коса

Трици и маска за почистване и подхранване на лицето

Бръчките говорят за вашето здраве!

Преодолей Кандида

Розова вода

Карамфиловото масло- лек срещу акне и други кожни проблеми

Кожни проблеми

Направете си Тест

Лечебни картинки

Лечение на кожата – лечебна картинка

Свързани публикации