Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Бръчките говорят за вашето здраве!

Малцина знаят, че тези гънки могат да определят състоянието на организма, че бръчките говорят за вашето здраве!

Прието е да се смята, че по бръчките на лицето може да се съди за характера на човека. Много бръчки се появяват вследствие на активни мимики. Те така и се наричат – мимически. Физиогномистите виждат пряка връзка между бръчките по лицето и начина, по който хората изразяват емоциите си чрез лицето.

Психо-емоционалното състояние “се чете” по горната част на лицето, челото и очите. Така например, успоредните вълнообразни линии по челото означават грижи, стрес, постоянно напрежение и проблеми. Освен това, експертите различават варианти на бръчки, свързани с конкретни емоции- гняв, страдание, страх. Обаче, подобно “спечелените” бръчки могат да свидетелстват не само за природата на човека, но и за неговото здраве, затова, че в някои части на тялото може би нещо не е в ред. Бръчките говорят за вашето здраве!

Бръчки между веждите

Вертикалните бръчки по средата между веждите над носа говорят за наличие на проблеми със стомаха. Ако вертикалната бръчка между веждите е разположена вдясно- това е знак за дисфункция на черния дроб и жлъчния мехур. А ако е в ляво- в далака. Хоризонталните бръчки между веждите са сигнал за проблеми в шийно- тилната област. Например, тя може да бъде симптом на остеохондроза.

Носоустни (назолабиални) гънки от крилата на носа към устния ъгъл. Дълбоки, симетрични от двете страни гънки говорят ясно за нарушения в работата на стомашно- чревния тракт. А ако отдясно гънката е по-дълбока- обърнете внимание върху работата на черния дроб и жлъчния мехур. Носоустната гънка, продължаваща да брадичката може да показва проблеми с храносмилането- гастрит с киселини, започваща язва на стомаха или дванадесетопръстника, колит.

Вертикални не много дълбоки бръчки над горната устна

Тези бръчки над горната устна, обикновено се появяват само при жените и “говорят” за гинекологични заболявания. Вертикалните бръчки от ъглите на устата надолу- са сигнал за гастрит с понижена секреторна функция и предразположеност към заболявания на задстомашната жлеза.

Бръчки на брадичката и скулите

Ако бръчките се появяват на скулите в големи количества, това говори за намалена функция на стомаха и панкреаса. Хоризонталната бръчка на нивото на брадичката може да е признак на застойно състояние на ниво черен дроб и или малък таз.

Сърповидната бръчка, спускаща се от скулата към брадичката, е показател за нарушение в кръвообращението на долните крайници. Отпусната и увиснала кожа на скулите говори за проблеми с пикочния мехур. Ако кожата на скулите прилича на прозрачна тънка ципа, то необходимо е да проверите състоянието на черния си дроб.

Състояние на брадичката

Леко подпухналата брадичка може да означава, че бъбреците работят усилено и са на износване. Ако често забелязвате, че брадичката ви изтръпва, струва си да посетите кардиолог и да си направите електрокардиограма, тъй като са възможни проблеми със сърцето.

Бръчки в областта на устата

Ако областта около устата и самата уста са набраздени, това означава, че има спазми в дебелото черво. Белият кант около устата сигнализира за проблеми в сърцето. Цепнатините в ъглите на устата говорят за нарушения във водно- соления обмен, а може би и за хидронефроза- нарушение с отделянето на течности от бъбреците.

Бръчка в десния ъгъл на устата също не е просто символ за весел нрав. Тя позволява да се предположи, че има нарушения в храносмилателния тракт, а също и за повишена агресивност. Бръчка в левия ъгъл на устата може да бъде симптом за слабост на стомаха.

Бръчки около очите

Бръчките под очите с формата на полумесец са “проекция” на възможни проблеми с пикочния мехур. Торбичките под очите указват за нарушения със сърцето. Диагонална бръчка, спускаща се от вътрешния ъгъл на окото до ъгъла на устата, при жените означава смъкване на матката, а при мъжете показва възможно смъкване на бъбреците или плаващ бъбрек.

“Гъши крак” около очите говори, по- скоро, не за болест, а за добър характер. Но, тези “гъши крака” може да са симптом за слабост на жлъчния мехур.

Още по темата:

Рецепти с рициново масло за млада кожа и красива коса

Трици и маска за почистване и подхранване на лицето

Преодолей Кандида

Розова вода

Карамфиловото масло – лек срещу акне и други кожни проблеми

Кожни проблеми

Направете си Тест

Лечебни картинки

Екстракт от цвекло и магданоз изчиства кожата от акне

Проблемите с кожата може да са резултат от болни зъби

Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Кожни проблеми

Хранене на кожата и косата

Най-странните рецепти за красота

Тайните рецепти за красота на звездите

Свързани публикации