Бръчките говорят за вашето здраве!

Малцина знаят, че тези гънки могат да определят състоянието на организма, че бръчките говорят за вашето здраве!

Прието е да се смята, че по бръчките на лицето може да се съди за характера на човека. Много бръчки се появяват вследствие на активни мимики. Те така и се наричат – мимически. Физиогномистите виждат пряка връзка между бръчките по лицето и начина, по който хората изразяват емоциите си чрез лицето.

Психо-емоционалното състояние “се чете” по горната част на лицето, челото и очите. Така например, успоредните вълнообразни линии по челото означават грижи, стрес, постоянно напрежение и проблеми. Освен това, експертите различават варианти на бръчки, свързани с конкретни емоции- гняв, страдание, страх. Обаче, подобно “спечелените” бръчки могат да свидетелстват не само за природата на човека, но и за неговото здраве, затова, че в някои части на тялото може би нещо не е в ред. Бръчките говорят за вашето здраве!

Бръчки между веждите

Вертикалните бръчки по средата между веждите над носа говорят за наличие на проблеми със стомаха. Ако вертикалната бръчка между веждите е разположена вдясно- това е знак за дисфункция на черния дроб и жлъчния мехур. А ако е в ляво- в далака. Хоризонталните бръчки между веждите са сигнал за проблеми в шийно- тилната област. Например, тя може да бъде симптом на остеохондроза.

Носоустни (назолабиални) гънки от крилата на носа към устния ъгъл. Дълбоки, симетрични от двете страни гънки говорят ясно за нарушения в работата на стомашно- чревния тракт. А ако отдясно гънката е по-дълбока- обърнете внимание върху работата на черния дроб и жлъчния мехур. Носоустната гънка, продължаваща да брадичката може да показва проблеми с храносмилането- гастрит с киселини, започваща язва на стомаха или дванадесетопръстника, колит.

Вертикални не много дълбоки бръчки над горната устна

Тези бръчки над горната устна, обикновено се появяват само при жените и “говорят” за гинекологични заболявания. Вертикалните бръчки от ъглите на устата надолу- са сигнал за гастрит с понижена секреторна функция и предразположеност към заболявания на задстомашната жлеза.

Бръчки на брадичката и скулите

Ако бръчките се появяват на скулите в големи количества, това говори за намалена функция на стомаха и панкреаса. Хоризонталната бръчка на нивото на брадичката може да е признак на застойно състояние на ниво черен дроб и или малък таз.

Сърповидната бръчка, спускаща се от скулата към брадичката, е показател за нарушение в кръвообращението на долните крайници. Отпусната и увиснала кожа на скулите говори за проблеми с пикочния мехур. Ако кожата на скулите прилича на прозрачна тънка ципа, то необходимо е да проверите състоянието на черния си дроб.

Състояние на брадичката

Леко подпухналата брадичка може да означава, че бъбреците работят усилено и са на износване. Ако често забелязвате, че брадичката ви изтръпва, струва си да посетите кардиолог и да си направите електрокардиограма, тъй като са възможни проблеми със сърцето.

Бръчки в областта на устата

Ако областта около устата и самата уста са набраздени, това означава, че има спазми в дебелото черво. Белият кант около устата сигнализира за проблеми в сърцето. Цепнатините в ъглите на устата говорят за нарушения във водно- соления обмен, а може би и за хидронефроза- нарушение с отделянето на течности от бъбреците.

Бръчка в десния ъгъл на устата също не е просто символ за весел нрав. Тя позволява да се предположи, че има нарушения в храносмилателния тракт, а също и за повишена агресивност. Бръчка в левия ъгъл на устата може да бъде симптом за слабост на стомаха.

Бръчки около очите

Бръчките под очите с формата на полумесец са “проекция” на възможни проблеми с пикочния мехур. Торбичките под очите указват за нарушения със сърцето. Диагонална бръчка, спускаща се от вътрешния ъгъл на окото до ъгъла на устата, при жените означава смъкване на матката, а при мъжете показва възможно смъкване на бъбреците или плаващ бъбрек.

“Гъши крак” около очите говори, по- скоро, не за болест, а за добър характер. Но, тези “гъши крака” може да са симптом за слабост на жлъчния мехур.

Още по темата:

Рецепти с рициново масло за млада кожа и красива коса

Трици и маска за почистване и подхранване на лицето

Преодолей Кандида

Розова вода

Карамфиловото масло – лек срещу акне и други кожни проблеми

Кожни проблеми

Направете си Тест

Лечебни картинки

Екстракт от цвекло и магданоз изчиства кожата от акне

Проблемите с кожата може да са резултат от болни зъби

Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Кожни проблеми

Хранене на кожата и косата

Най-странните рецепти за красота

Тайните рецепти за красота на звездите

Свързани публикации