Бананите намаляват риска от високо кръвно налягане

Калиевият дефицит за сърдечно-съдовата система е също толкова опасен, колкото и високата концентрация на натрий в кръвта, твърдят изследователи от Университета на Тексас. Учените провели изследване, в което участвали 3300 души.

Оказало се, че има тясна връзка между кръвното налягане и нивата на калий в кръвта. Това означава, че колкото по-малко калий се получава от храната, толкова по-голям е риска от хипертония. Както е известно, най-много натурален калий е открит в бананите.

Лекарите смятат, че за понижаване на кръвното налягане трябва да се възстанови нивото на калий в организма, употребявайки повече грозде, мляко, цитрусови плодове, бобови, броколи и банани.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Натрий (Na)- основен минерал

Калий (К)- основен минерал

Калций (Ca)- основен минерал

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност