Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Парите – основен източник на стрес

Изненадващо, но в много страни по света хората смятат, че парите са основната причина за стреса. От всички възможни източници на тревожност най-големите проблеми на съвременния човек са предизвикани от негово собствено финансово състояние.

В резултат на изследване, проведено от Американската асоциация по психология, било установено, че 75% от американците смятат парите за основната причина за стрес, независимо от тяхното количество. Няма никакво значение, дали парите са твърде много или твърде малко, те с еднаква ефективност принуждават собствениците им да страдат. Следователно, не количеството на парите кара хората да изпитват стрес, а отношението им към тях. В светлината на съвременното мислене, отчитайки ролята на парите в ценностната система на съвременния човек, този факт не е изненадващ.

Подобно изследване било проведено от репортери на Рийдърс Дайджест в 16 страни по света. Сред основните причини за стреса, като пари, семейство, здраве и политическа ситуация, отново на първо място хората поставили парите. Най-много за своите спестявания преживяват в Малайзия. В Малайзия, 58% от анкетираните сложили парите на първо място сред причините за стреса, следвани от Китай и Сингапур- 55%, САЩ- 48%.

За Катлийн Файфилд, главен редактор на Рийдърс Дайджест, тези резултати не били изненада. Но тя смята за изненадващ общия международен консенсус: “Ние имаме повече общи неща, отколкото предполагате”. Това свидетелства за колективното съзнание на човечеството. Ако се вгледаме в психологията на мислене на дълголетниците, можем да забележим, че като правило, тези хора имат спокоен и приятелски нрав, нямат силни амбиции и желания.

Затова те са по-малко възприемчиви към радостите на придобивките и горчивината на загубите и винаги са в добро настроение. Това им позволява да избегнат стреса в постоянната надпревара за изпълнение на своите желания, благодарение на което остават в добро здраве.

Още по темата

Мислите за пари ни програмират да работим

Стресът няма да те убие, но реакцията ти към него може!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Свързани публикации