Алтернативна медицина и здраве

Парите – основен източник на стрес

Изненадващо, но в много страни по света хората смятат, че парите са основната причина за стреса. От всички възможни източници на тревожност най-големите проблеми на съвременния човек са предизвикани от негово собствено финансово състояние.

В резултат на изследване, проведено от Американската асоциация по психология, било установено, че 75% от американците смятат парите за основната причина за стрес, независимо от тяхното количество. Няма никакво значение, дали парите са твърде много или твърде малко, те с еднаква ефективност принуждават собствениците им да страдат. Следователно, не количеството на парите кара хората да изпитват стрес, а отношението им към тях. В светлината на съвременното мислене, отчитайки ролята на парите в ценностната система на съвременния човек, този факт не е изненадващ.

Подобно изследване било проведено от репортери на Рийдърс Дайджест в 16 страни по света. Сред основните причини за стреса, като пари, семейство, здраве и политическа ситуация, отново на първо място хората поставили парите. Най-много за своите спестявания преживяват в Малайзия. В Малайзия, 58% от анкетираните сложили парите на първо място сред причините за стреса, следвани от Китай и Сингапур- 55%, САЩ- 48%.

За Катлийн Файфилд, главен редактор на Рийдърс Дайджест, тези резултати не били изненада. Но тя смята за изненадващ общия международен консенсус: „Ние имаме повече общи неща, отколкото предполагате“. Това свидетелства за колективното съзнание на човечеството. Ако се вгледаме в психологията на мислене на дълголетниците, можем да забележим, че, като правило, тези хора имат спокоен и приятелски нрав, нямат силни амбиции и желания.

Затова те са по-малко възприемчиви към радостите на придобивките и горчивината на загубите и винаги са в добро настроение. Това им позволява да избегнат стреса в постоянната надпревара за изпълнение на своите желания, благодарение на което остават в добро здраве.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации