Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мислите за пари ни програмират да работим

Мислите за пари програмират човешкото поведение, според изследователи от Университета в Пенсилвания. Учените провели експеримент, в който участвали представители и на двата пола.

Всички участници били разделени на две групи за редактиране на текст. Текстът на първата група, съдържал повече думи, които предизвикват асоциация за време (час, ден, следобед и др.). Текстът на втората група предизвиквал асоциации за пари (благосъстояние, работа, банкноти, валута, доход и др.). След това доброволците били интервюирани за плановете им за следващия ден.

Оказало се, че хората от първата група (думи за време), следващите 24 часа смятали да отделят за отдих и срещи с приятели. Участниците, редактирали текста за пари, в следващите 24 часа смятали да работят здраво, независимо от факта, че експериментът отнел от тях достатъчно сили. Мислите за пари във втората група били очевидни.

Експертите смятат, че въпреки високата за всички потребност от пари и свързаното с тяхното добиване натоварване, необходимо е да се намира време и за почивка.

Още по темата

Парите – основен източник на стрес

Стресът няма да те убие, но реакцията ти към него може!

Учените: бактериите в червата манипулират човешкото поведение

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации