Откриха връзка между нивото на серотонина и аутизма

Последните изследвания на американски учени показали, че съществува връзка между аутизма и нивото на серотонин в кръвта. Изследователите провели експеримент с лабораторни мишки, на които давали препарата антидепресант буспирон, повишаващ нивото на серотонина.

Специалистите отбелязали подобрение на социалното поведение на гризачите след приема на лекарството. Серотонинът действа като невромедиатор в централната нервна система- вещества, предаващи сигнали между невроните, обясняват експертите. Групата мишки, използвани в експеримента, имали социално поведение, характерно за болните от аутизъм.

Мишките, получаващи антидепресанти, променили отношението си към непознатите особи. Функцията на лекарството се състои в подобряване предаването на сигнали между невроните, както това би случило при достатъчно ниво на серотонина.

Изследователите смятат, че не бива да се твърди, че буспирона е лекарство за аутизъм.Ясно е обаче, че връзката между серотонина и аутизма съществува.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност