Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

На какво се дължи образуването на целулита и възможно ли е възстановяване?

Лили: На какво се дължи образуването на целулита и възможно ли е възстановяване? Благодаря предварително.

А. Наумов: Моята гледна точка за образуването на целулита е следната: липидните клетки, обградени от съединителнотъканна структура има у всеки и докато е “млад”, организмът чрез структурираната вода в тъканите поддържа определена еластичност. Но с времето или под влияние на определени обстоятелства (често това е употребата на животински белтъчини и възрастови изменения) водата “си отива” и се увеличава релефността на организираните мастни клетки, които ние наричаме целулит.

Засега козметичният “ремонт” се свежда до едно- по всякакъв начин да се върне водата в обграждащите тъкани. И всякакви фирми и фирмички предлагат мазила, обикновено хормонални, които локално увеличават постъплението на течности в подкожната тъкан (аз смятам, че това не е безопасно за организма). Други използват “ефекта на травмата”- ако те ударят в окото ще има отток, който с времето ще премине. На бедните наивни наши прекрасни дами този “ефект” им се стоварва в вид на всевъзможни силови масажи, в това число и на цял арсенал от апарати, а също разтривки, мачкане и пр.пр.

Но мили дами, помнете – оттоците след травма рано или късно си отиват! А постоянното травмиране рано или късно ще ви “ахне”! Макар, че както показва опита, антицелулитния масаж най-напред ще “ахне” във вашия джоб. Балансираното хранене с достатъчно количество витамини и микроелементи, регулярното физическо натоварване и положителните емоции- ще ви позволят да запазите своята фигура привлекателна. И най-главното, оставете глупавата мисъл “да подобря природата”, сляпо следвайки препоръките на гланцираните списания, от това печелят само техните собственици, повярвайте.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Забравеният разтвор на Лугол

Кожни проблеми

Хранене на кожата и косата

Витамините

Аминокиселините

Симптоматика по кожата

Рецепти с рициново масло за млада кожа и красива коса

Инфекции и възпаления

Домашни Кремове за кожата

Кожни проблеми

ПАБК – Витаминът на Красотата

Пролетни арома – рецепти за лицето

Летни маски: Магданоз – за лунички, френско грозде – за младост

5 цвята на здравето

Витамин Ф (F). Опорна точка

Свързани публикации