Заболяване на раменната става – артрит

Веселка: На 43 г. съм и имам заболяване на раменната става – артрит, от няколко години. Болката се повлиява от лекарствени средства за известно време и след това отново се появява. Благодаря ви предварително!

А. Наумов:

Първо: прекрасни резултати при артрита дават ненаситените мастни киселини, които се съдържат в рибата (морска от студени морета, но само прясна) и в лененото масло (обикновено го заменям с мляно ленено семе, тъй като не успяват да се окислят незаменимите мастни киселини от кислорода във въздуха, особено т. нар. омега 3)

Второ: обезателно антиоксиданти – витамин Е, витамин А, витамин С. И обезателно препарати със цинк и селен.

Трето: витамин В6 и магнезий. Може в профилактични дози, но постоянно. Напълно е възможно вашият артрит да е следствие на остеохондроза на шийната област на прешлена. Опитайте да приемате препарати с йод по 150-200 мкг на ден. Ако е остеохондроза ще се почувствате по-добре. Обезателно приемайте в храната хрущяли, или специални препарати: хондроитин сулфат, глюкозамин сулфат (но достъпни и по-евтини са обикновените хрущяли). В моята практика прекрасен резултат дава витамин В5 до 1 грам дневно. Желая успех. Съобщете за резултатите.

Още по темата:

Артрит

Йод

Селен

Спирулина (Spirulina)

Витамин С

Витамин Ф (F). Опорна точка

Прекомерната консумация на черен чай влияе отрицателно върху здравето на костната тъкан

Аминокиселините

Витамините

Полезните минерали

Киселинно-алкален баланс

Стомашно-чревна флора

Синбиотици

Забравеният разтвор на Лугол

Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid)

Кандида тест

Свързани публикации