Една вкусна закуска, която не само ще ви помогне, ако страдате от запек, но е и изключително полезна от гледна точка на съдържание на полезни вещества:

1/2 кофичка кисело мляко (внимавайте с избора на кисело мляко (Истината за Кравето Мляко), най-добре да е домашно приготвено)

1/2 до 1 с.л. смляно ленено семе

1/2 до 1 с.л. смляно сусамено семе- много добре подхранва кожата и е облекчаващо средство при сух запек. (повече)

1/2 с.л. смлени сурови ядки по ваш избор- орехи, бадеми, лешници..

По ваше желание можете да добавите и:

– 1 с.л смлени ръжени трици или ядки (пшеничните и овесените трици, поради съдържанието си на глутен не са за предпочитане. Глутенът причинява възпаления на лигавиците на червата и освен това е силен алерген.)

-1 ч.л. пчелен прашец, който много добре ще се отрази на храносмилането ви (съдържа много лецитин), особено, ако имате газове.

– 1/2 ч.л. канела на прах (тя е много полезна за храносмилането и много добро антимикробно средство. Можете да прочете за нея повече)

– 1 ч.л. желатин (ако имате недостиг на глюкозамин), от който организма си произвежда глюкозмин, необходим за хрущялите. повече

Най-добре е тази закуска да приемате до обяд. Тъй като трябва да бъде съпроводена от висок прием на течности след това това е от изключително значение! Ако я приемате вечер или не сте осигурили нужното количество вода след това лененото семе ще предизвика запек! Добър апетит!

Още по темата

Рецепти- диетични

Ленено семе – кисело мляко

Киселото мляко- новият антидепресант!

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

ЗАБОЛЯВАНИЯ

НАТУРАЛНИ ТЕРАПИИ

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

ХРАНЕНЕ НА ОРГАНИТЕ

Лечебни картинки