Моята любима закуска

Една вкусна закуска, която не само ще ви помогне, ако страдате от запек, но е и изключително полезна от гледна точка на съдържание на полезни вещества. Особено това се отнася за жените след менопауза. Тази закуска може да бъде добър източник на желязо и други микронутриенти, приемът на които от добавки в тази възраст вече не е желателен.

Рецепта

1/2 кофичка кисело мляко (внимавайте с избора на кисело мляко (Истината за Кравето Мляко), най-добре да е домашно приготвено)
1/2 до 1 с.л. смляно ленено семе
1/2 до 1 с.л. смляно сусамено семе- много добре подхранва кожата и е облекчаващо средство при сух запек. (повече)
1/2 с.л. смлени сурови ядки по ваш избор- орехи, бадеми, лешници..

По ваше желание можете да добавите и:

– 1 с.л смлени ръжени трици или ядки (пшеничните и овесените трици, поради съдържанието си на глутен не са за предпочитане. Глутенът причинява възпаления на лигавиците на червата и освен това е силен алерген.)
-1 ч.л. пчелен прашец, който много добре ще се отрази на храносмилането ви (съдържа много лецитин), особено, ако имате газове.
– 1/2 ч.л. канела на прах (тя е много полезна за храносмилането и много добро антимикробно средство. Можете да прочете за нея повече)
– 1 ч.л. желатин (ако имате недостиг на глюкозамин), от който организма си произвежда глюкозмин, необходим за хрущялите. повече

Най-добре е тази закуска да приемате до обяд, тъй като трябва да бъде съпроводена от висок прием на течности след това. Това е от изключително значение! Ако я приемате вечер или не сте осигурили нужното количество вода след това, лененото семе ще предизвика запек! Добър апетит!

Още по темата

Ленено семе – кисело мляко

Киселото мляко – новият антидепресант!

Книги за самолечение на Walter Last

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации