Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Истината за КРАВЕТО МЛЯКО

Протеините в кравето мляко са най- трудно усвоимите протеини за човешкото тяло. Има около 30 различни вида протеини в кравето мляко, които могат да задействат алергични реакции. Храносмилателната система при човека може да увеличи този брой до 100 възможни антигена.

Протеините в кравето мляко могат да нанесат увреждания на стомашно-чревните власинки, като притъпят краищата им. По този начин червата не могат да абсорбират хранителните вещества.

Развиват се симптоми, които приличат на грип и които прогресират до коремни спазми и болки. Това е често срещано при бебета със симптоми на колики, дори и при кърмени бебета. Майката може да има реакции към кравето мляко и чрез приемането му да предаде своите антигени на бебето. По този начин се създава още едно поколение с отслабена имунна система.

По-полезно за майката е да приема вода, вместо мляко, докато кърми. В кърмата на майките, които пият краве мляко и които имат бебета с колики, са открити високи нива на протеини на кравето мляко. Спирането на приема на краве мляко е помогнало на пеленачетата да намалят симптомите на колики. Коликите изглежда са се появили през последните 100 години чрез храненето на бебетата с краве мляко. Но, алергиите към млякото не са новост, има записани случаи в Талмуда и древногръцките записи на лекаря Гален.

Когато семействата елиминират млечните продукти от своята диета забелязват, че и други проблеми изчезват. Например, колит, ушни болки, настинки, астма и хронична конгестия. В третия свят, където бебетата са изключително кърмени, смъртността е спаднала с 95%. На всеки 24 часа, 4000 изкуствено хранени бебета умират. Повече от 1 милиона деца умират всяка година от цикъла на инфекция и недохранване, известен на Запад като “Болест на бутилковото бебе”. Почти всички от тях са в Третия свят.

Това е така, защото фирмите, които произвеждат детската рецепта на мляко я дават безплатно на новите майки там. С времето тези майки осъзнават, че те сега трябва да купуват тази храна и че чистата вода, с която го смесват е малко, ако изобщо има такава, а тяхното собствено мляко е пресъхнало. Майките намаляват количеството храна, за да могат по- дълго да я използват. В резултат на това, бебетата стават недохранени, развиват инфекции и умират. Според УНИЦЕФ, рискът от смърт е 25 пъти по-голям при децата, които са на изкуствено хранене.

Компанията Nestle преди няколко години бе подложена на натиск и тя спря с тази практика, но веднага се появиха други фирми, които заеха мястото и. Според доклад от 1995 г. на USDA, средният американец годишно консумира: 180 кг. зеленчуци 55 кг. пресни плодове; 87 кг. зърнени продукти, включително и брашно 193 кг месо, птици и риба; 265 кг. мляко и млечни продукти, което е 40% от общата консумация на храни. Това количество, обаче, не е пълната картина, защото са нужни 10 кг. мляко, за се да направи 1 кг. сирене и 12 кг. мляко, за да се направи 1 кг. сладолед.

Следователно, консумацията на мляко е много по-голяма, особено в тези форми. Американците пият повече мляко, отколкото всички жители на която и да било страна в света. Те все още са на първо място в класациите по костни заболявания, включително и остеопороза. Изследвания показват, че ежедневната богата млечна диета, изхвърля по-голямата част от консумирания калций.

Още по-лошо, Американският вестник “Journal of Clinical Nutrition” пише, че големите количества протеини и фосфор, които се съдържат в млякото, принуждават тялото да отделя повече калций, отколкото приема. Човешкото тяло може да усвоява 25% от калция, съдържащ се в млякото, но също така може да усвоява 42% от калция, съдържащ се в ябълковия сок. В допълнение, към риска от остеопороза идва и повишения риск от атеросклероза. Една чаша нискомаслено мляко има мастните стойности на 3 резена бекон.

Докато средният американски потребител на мляко достигне зряла възраст, той/тя ще приеме еквивалентната стойност на около 1 милион резена бекон. Жените, средно консумират около 1 литър мляко всеки ден през целия си живот и все още над 25 милиона американски жени, след като навършат 40 години, получават диагноза артрит, остеопороза и рак на гърдата.

Много от тях вярват, че пиенето на нискомаслено мляко или намаляването на мазното мляко ще намали броя на случаите. Но статистиките не се променят, описани са многобройни тестове от различни изследователи, включително и от Харвардския Медицински Университет, които анализират данните от 27 страни от 1970 година!

Въпреки пренасищането на пазара с мляко, производителите все още се опитват да увеличават производителността като инжектират на кравите хормон, наречен Bovine Somatotropin (BST). Този хормон, одобрен от FDA, има потенциала да увеличи млечната производителност с 15%, което технически означава, че ще са необходими 15% по- малко крави, но този сценарий е малко вероятен. В кравите този мощен хормон води до появата на анемия, безплодие, инфекции и дефекти при растежа на костите.

Хормонът също така променя и съдържанието на млечните мазнини. Така спомага за произвеждането на нов, втори хормон, наречен IGF-1, който засяга способността на тялото да се справя с мазнините и захарите. В същото време се увеличава нивото на съдържание на първият хормон. Все още не се знае дали тези промени са вредни за хората. Но не се притеснявайте, вече е одобрен от правителството. На микробиолозите е добре известно, че само една изменена аминокиселина може така да промени протеиновата молекула, че да предизвика стотици болести, включително и сърповидни клетки, анемия и форми на Алцхаймер.

Въпреки това Монсанто отрича това да се случва в техните разработки на BST (растежен хормон, използван при млечния добитък). Те описват аминокиселината #144 като лизин, а в действителност, те създават “изрод”, видоизменена аминокиселина, наречена epsilon-N-acetyllysine. Ученият, който открива това, Д-р Бернард Виоланд публикува откритието си през юли 1994 в изданието на “Протеинова наука”. “Грешката резултира върху производството на изкуствени заместители, за разлика от естествения протеин на кравите”. В Монсанто установяват това, след като филтрират този протеин.

Точно, кога и колко мляко се е консумирало преди това не е известно. Не се знае и за дългосрочните ефекти на този дефектен ген. Налице е основно вярване в рамките на научната общност, че протеиновите хормони не могат да оцеляват в храносмилателните процеси на човека. При нормално функционираща храносмилателна система, храната, която е приета, се атакува с пепсин, солна киселина и други силни ензими – предполагаеми неактивни протеинови хормони.

Но, когато са използвани антиациди или е прието мляко, храносмилателната среда се изменя. Двата протеина имат буферен ефект, който намалява нивото на pH до по- неутрално ниво 6, деактивирайки храносмилателните киселини. Това означава, че хормоните, използвани при добитъка, сега са свободни да преминат в системата. Хормонът на растежа, използван при добитъка има същата структура, както намерения при хората. Произвежда се същия ефект – голям растеж. FDA е най-непреклонната в поддържането на тезата, че този хормон се унищожава, когато бъде погълнат от хората – FDA никога не греши!

Дори пастьоризирането не унищожава генно – създадените бичи хормони, дори при температури извън установените за процеса. В едно проучване, млякото било нагрявано в продължение на 30 минути при температура 71C и хормонът оцелял. Тази температура се поддържа в продължение на 15 секунди по време на пастьоризацията. Друга идентична особеност е открита при двама човека, при които бичите хормони са инсулино – подобни фактори на растежа.

Има доказателства, че при някои деца, приемът на краве мляко по време на ранното детство, може да предизвика диабет от първи вид. В списанието “New England Journal”, в медицинска статия (30 Юли 1992г.) е цитирано едновременно изследване, което било направено в болници за деца в Торонто и Финландия.

“Световното по- високо потребление на млечни продукти и по-високия процент на инсулинозависим диабет са свързани. Болестта поразява около 40 деца на всеки 1000. Антителата, произведени срещу млечните протеини през първата година на живот също така атакуват и унищожават панкреаса. В така наречената автоимунна реакция, която произвежда диабет при хора с отслабена имунна система. 142 деца с почти доказан диабет имали почти 8 пъти повече антитела срещу млечния протеин, отколкото здравите деца. Това е явно доказателство, че тези деца имат много силен автоимунен дисбаланс.”

Кравите, третирани с rbGH (хормон на растежа) развиват язви на виметата, които изискват антибиотици, за да се лекуват. Някои твърдят, че откакто има толкова много прилики между хормоните, които се използват при добитъка и тези при човека, може да се търси връзка и с рака на гърдата при хората. (Вижте също: The Use of Bovine Growth Hormone– One student’s essay.)

На 8 Ноември 1994г. New York Times съобщава, че:

1) само 1 % от жените между 40 и 50 годишна възраст някога са диагностицирани с рак. Но аутопсиите установяват, че само 39% от тях наистина са били болни от рак.

2) 46% от мъжете между 60 и 70-годишна възраст имали рак на простата, но само 1 % от тях са били диагностицирани.

3) Почти всички хора на възраст над 50 имат тумори на щитовидната жлеза и отново само малка част са засечени. И въпреки това, все още, се поддържа теорията, че генно – модифицираните хормони нямат никакво влияние върху хората. Дори рискът от овариалния рак се покачва 3 пъти при хората, които приемат краве мляко, отколкото при неприемащите мляко. Едно изследване показва, че при мъжете, които пият по една или две чаши мляко на ден, рискът от развиване на метастатичен рак на простата, е двойно по голям, отколкото при мъжете, които не пият краве мляко въобще.

Човешкият вирус на СПИН много напомня на бичи имунодефицитен вирус. Все още USDA отказва да провери подозрителните месни и млечни продукти, за това дали имат антитела към ретровируса и да постави тези животни под карантина. В допълнение, 60% от млечните стада в САЩ носят вируса на левкемия. Животните даже не се тестват за остатъци от лекарства. Официалният тест на FDA за съдържание на лекарства в млякото не може да засече остатъците от повечето медикаменти, използвани всекидневно в млечната индустрия.

Тестът, който се използва се нарича “BS”, което означава Bacillus stearothermophilus disc assay. След 4-годишна възраст повечето хора спират да синтезират храносмилателният ензим лактоза. Само северноевропейците (Caucasions) са запазили тази си способност и след детството. Лактозата е необходима за понижаване на млечната захар.  Лактоза във форми, които тялото може да използва (глюкоза и галактоза).

Без този ензим хората стават с “лактозна непоносимост”, което води до болезнени симптоми. Не добре смляната лактоза остава в колона (част от дебелото черво) и там ферментира. Това води до подуване, газове, коремни спазми, болки и диария. Само в САЩ са регистрирани от 30 до 50 милиона хора, за които се смята, че имат непоносимост към лактозата. Много продукти съдържат лактоза, затова четете етикетите, за да избегнете дискомфортните симптоми след консумирането на такива продукти.

Например, Benedryl в капсули от 25 мг. съдържа лактоза. В PDR не се упоменава за съдържанието на лактоза в 50 мг. капсули или инжекции. Списъците на Carper съдържат около 370 лекарства, които съдържат лактоза. За онези, които имат непоносимост към лактоза и трябва да приемат някакъв медикамент, е разумно най-напред да погледнат в PDR– списъка, за по-голяма сигурност!

Кравето мляко може да се етикетира като: лактоза, казеинат, натриев казеинат, калиев казеинат, казеин, лакталбумин, лактоглобулин, извара или суроватка. (Яйцата могат да бъдат етикетирани като: албумин, вителин, ововителин, ливетин, жълтък; яйчния прах или сушеното яйце: глобулин, овомукоид, овомуцин). Кашер (Kosher) продуктите не съдържат мляко и може да им се сложи етикет “parve” или “pareve”.

Бъдете внимателни с продуктите на “Kosher”, защото може да съдържат също толкова пестициди, колкото и другите храни. Въпреки че външно са квалифицирани като органични храни. По интересен начин, днес лещата е заменена с кравето мляко, като природна “перфектна храна”?!

Източник: www.innvista.com

Още по темата

КРАВЕТО МЛЯКО И ЛАКТОЗАТА – реална причина за астмата и проблемите с дишането

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Любопитно

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Свързани публикации