Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ксилоза – основна захар

Ксилоза (Xylose)

Ксилозата, известна още и като заместителя на захарта – ксилитол, е една от осемте основни захари, необходими за доброто здраве и функциониране на човешкото тяло. Ксилозата притежава, както антибактериални, така и противогъбични свойства, и както останалите гликонутриенти помага за комуникацията между клетките.

Съгласно изследванията, ксилозата може да помогне за предпазване от рак на храносмилателната система. При някои пациенти с колит, диабет и други храносмилателни заболявания, усвояването на ксилозата е понижено. Така че за много диабетици, ксилозата или предлагания в търговската мрежа дериват, може да се използва като заместител на захарта. Ксилоза можете да откриете в дъвки, пасти за зъби и царевични подсладители.

За разлика от захарозата, ксилозата не спомага за образуването на кариеси. В своята търговска форма, ксилозата се произвежда чрез ферментация на дрожди във формата на захар/алкохол. Ксилозата се усвоява в тънките черва, където усилва приятелската флора и помага за по-ефективното абсорбиране на другите хранителни вещества.

Транспортерът за ксилоза е различен от този на глюкозата и тя се абсорбира бързо от кръвта в черния дроб, където се метаболизира. Ксилозата също може да се открие в бъбреците, мускулите и мазнините, там, където тя е необходима повече на тялото. Приблизително 1/4 от ксилозата, която е погълната с храната, се отделя след около пет часа от бъбреците и пикочния мехур.

Това подсказва, че добавките с ксилоза трябва да се приемат два пъти дневно, за да имат максимален ефект. Освен от добавки, ксилозата може да се набави и естествено от: къпини, малини, Алое вера гел, кафяви морски водорасли, гуава, круши, броколи, зелен фасул, бамя, ехинацеа, босвелия, псилиум, зеле, царевица, спанак, патладжан и грах.

Обърнете внимание: Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) наскоро уведоми здравните специалисти за невярно отчитане на повишена захар при онези диабетици, които приемат орално ксилоза. Това от своя страна може да доведе до летален изход или живото-застрашаваща хипогликемия, поради неправилното прилагане на инсулина при пациентите. Списъкът на веществата, които могат да доведат до фалшиво глюкозно отчитане, можете да намерите на интернет страницата на FDA

Още по темата:

Основни Захари

Тест за диабет

Тест за нивото на кръвната захар

Преодолей Диабета

Диабет

Тест за недостиг на витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Тест за паразити

Хранене на органите

Здравословно хранене

Свързани публикации