Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Какоксенит

Какоксенит – духовна връзка, повдигане и регенерация

Чакри: III чакра (Манипура) – слънчев сплит, VI чакра (Аждна) – трето око и VII чакра (Сахасрара) – коронна

Описание
Какоксенитът често се среща като включване на златни или кафяви, подобни на рутил, нишки в кварц или аметист.

Лечебни свойства

Какоксенитът може да бъде полезен при лечение на клетъчни нарушения, хормонални проблеми и като средство за намаляване на стреса. Помагайки за спиране на процеса на стареене, енергията на камъка изглежда има цитофилактичен (защита на клетките) ефект върху тялото и може да се използва за увеличаване на обновяването и препрограмирането на клетъчното здраве.

Магически свойства

Известен е като “камък на възнесението”, тъй като може да помогне за повишаване на енергийните вибрации и да способства духовното израстване чрез задълбочаване на практиките за медитация. Какоксенитът хармонизира физическата и духовната сфери с целта на душата и личната сила на волята. Стимулирайки коронната чакра, позволява на ума да се отвори за нови идеи и подобрява функционирането на сънищата. Това е камък на позитивното, носещ в живота дъга. Позволява да се види благотворният аспект на всички събития и условия, като същевременно освобождава от възприеманите пределни граници и ограничения. Използването на камъка по време на медитация може да стимулира осъзнаването на своето съществуване и да събуди спомени за миналия живот. Какоксенитът помага за разбиране и избавяне от негативните привързаности, за да може да се продължи напред по духовния път и да се води продуктивен и позитивен начин на живот без стрес.

Приложение

Какоксенитът може да се използва в дома, за да помогне за предпазване от нежелани посетители и проникване на външни хора. Може да бъде полезен кристален инструмент за тези, които се интересуват от видения, астрални пътувания и междупространствено общуване. А също от свързване със своите духовни водачи или ангели пазители.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки е прекрасен холистичен кристален инструмент, тъй като поддържа интегрирането и разбирането на връзката между емоциите, тялото, ума, духа за здраво тяло. Може да бъде полезен за прекъсване на емоционални или негативни “връзки”.

Комбиниране с други камъни

Енергията на камъка какоксенит се хармонизира добре с високите енергии на камъните молдавит, фенакит, азезтулит и сколецит. Други кристали и минерали, които подобряват лечебните сили на камъка са сребро, брукит, сугилит и серафинит.

Зодии: Стрелец

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Вижте още

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Амулети

Заземяване

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още