Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сколецит

Сколецит – мир и спокойствие, пробуждане, общуване и информация

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око и VII чакра (Сахасрара) – коронна

Описание

Сколецитът е вид зеолит. Цветът му варира от безцветен до бял, както и бледи нюанси на розово, червено, зелено и жълто. Името му идва от гръцката дума “skolec”, което означава “червей” и е свързано със склонността му при нагряване да се извива в нагнетателна тръба. Сколецитът е прозрачен до непрозрачен със стъкловидно до перлен блясък. Находища има в Индия, Бразилия, Шотландия, Исландия и САЩ.

Лечебни свойства

Сколецитът може да бъде полезен при лечението на чревни разстройства, изкривяване на гръбначния стълб и при изхвърляне на паразити от тялото. Може да бъде полезен при лечение на заболявания на очите, кората на мозъка и белите дробове. Може също да помогне за разтваряне на кръвните съсиреци, стимулиране на артериалните стени и подобряване на кръвообращението. Може да се използва за лечение на синини и рани.

Магически свойства

Сколецитът е камък на спокойствието и връзките. Той е междупространствен кристал. Предлага защита от нахлуването на негативни астрални енергии или същности. Улеснява отварянето на информационни мрежи и модели за комуникация с други светове, особено с духовния свят. Полезен камък за извънземна комуникация и за достъп до информация от древни цивилизации.

Сколецитът помага на човека да се свърже с по-високото си ниво на самосъзнание, за да получи по-добра представа за пътуването на душата си в този живот и отвъд него. Емоционално, може да се използва за повишаване на енергията на сърдечната чакра. Вибрира с енергия, която ускорява изразяването на любов и обвързването в личните и обществени отношения, насърчавайки “екипния дух”. Помага за намиране на решения в проблемни ситуации. Нежно поддържа възприемчивостта, разширява възможностите и помага за създаване на баланс въпреки сложните обстоятелства.

Сколецитът е прекрасен кристален инструмент за медитация, подобряване на съня и работа с осъзнати сънища.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, поставянето на сколецит върху чакрата на третото око може да създаде усещане за мир и спокойствие, което помага за повдигането в по-високо измерение и по-дълбоко медитативно състояние. Ефективен е също и за нежно очистване и активиране на коронната чакра.

Сколецитът може да бъде поставен в зона с нарушена земна енергия, за да помогне за изцелението на мястото, като създава мир и спира насилието и хаоса.

Комбиниране с други камъни

Енергията на сколецита се комбинира добре с фенацит, азезтулит, хердерит, данбурит и апофилит.

Зодии: Козирог

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още