Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Данбурит

Данбурит – ангелска комуникация, канализиране, вътрешен мир

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна, VI чакра (Аждна) – трето око и VII чакра (Сахасрара) – коронна

История и описание

Камъкът носи името на Данбъри, Кънектикът, САЩ, където е открит за първи път през 1839 г. от Чарлз Шепърд. Данбуритът е боросиликатен минерал на калция. Неговата кристална симетрия и форма са подобни на топаза, но топазът съдържа калциев флуор. Обикновено е безцветен, като кварца, но може да бъде и бял, сив, бледожълт, сламеножълт или жълтеникаво-кафяв, кафяво бял.

Лечебни свойства

Данбуритът е много мощен лечебен камък. Изчиства алергии, хронични заболявания и има силно детоксикиращо действие. Данбуритът лекува черния дроб, жлъчния мехур, подпомага мускулната и двигателната функция. Регулира клетъчните нарушения, активира Т-клетките и тимуса, облекчава болестта на Мениер, намалява високото кръвно налягане, облекчава болката и мигрената.

Данбуритът също може да бъде полезен за предотвратяване на сърдечни пристъпи и за лечение на сърдечни заболявания. Намалява умората и може да помогне за преодоляване на шок и травма. Действието му като детоксикатор регенерира черния дроб и ефективен за преодоляване на зависимости и стрес. Може да се използва като минерален еликсир за главоболие и болка.

Може да бъде полезен за тези, които имат затруднения със съня. Държането или поставянето на парче данбурит в калъфката за възглавница ще облекчи бърборенето на ума и ще отпусне тялото.

Магически свойства

Данбуритът е духовен камък, носещ много чиста вибрация, активираща интелекта и висшето съзнание, които се свързват с анге лските сфери. Отличен камък за тези, които имат нужда да се освободят от стреса и тревогите. Той помага на човека да се освободи от скръбта, страха, безпокойството, обидите или гнева. Успокояващите и утешаващи енергии на данбурита резонират със сърдечната чакра, което освобождава от безпокойството и води до успокояващото усещане, че “всичко е наред”. Данбуритът създава усещане за радост и връзка с Божественото.

Данбуритът е чудесен лечебен кристал, тъй като улеснява връзката с Божествените енергии. Насочвайки тези енергии, данбуритът въвежда човек в резонанс с високочестотната светлинна енергия, което позволява отваряне и получаване на тази енергия за служба на висшето благо на Земята и всички нейни обитатели.

Употреба

Използван при медитация ви отвежда до по-високо състояние на съзнанието и открива достъп до Божественото вътрешно ръководство. Действа като кармичен очистител и е камък способстващ дълбоката промяна, когато миналото остава назад.

Поставянето на данбурит до леглото може да съпровожда умиращия в пътуването му отвъд смъртта, позволявайки осъществяването на съзнателен преход.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, данбуритът изчиства и отваря коронната чакра, като я свързва и хармонизира със сърцето. Също така активира и интегрира трансперсоналните и етерните чакри над главата, чак до четиринадесета чакра. Данбуритът изравнява сърдечната чакра и изчиства аурата.

Розовият данбурит отваря сърцето и насърчава безусловната любов към себе си.

Комбиниране с други камъни

Енергията на данбурита се комбинира добре с молдавит, фенакит, лепидолит, амблигонит, розов турмалин, морганит и литиев кварц.

Зодии: Лъв

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още