Количка

Литиев кварц

Литиев кварц – балансиране, преход и Висше Аз

Чакри: всички

Описание

Литиевият кварц е силициев диоксид и е част от семейството на кварцовете. Среща като призматични кварцови кристали с фантомни включвания от литиев материал. Оцветяването е лавандулово до розово-сиво. Находища има в Бразилия.

Магически свойства

Литиевият кварц е естествен антидепресант, успокоява и балансира тялото, ума и сърцето. Смята се, че резонира с всяка нота в музикалната гама. Като кристален инструмент може да помогне за изчистване на емоционалните заболявания в настоящия живот, тъй като разкрива предишния източник на проблема на ниво клетъчна памет. Помага за освобождаване от негативните привързаности, тъй като засилва потока положителна енергия. Подпомага по-дълбоката медитация за изцеление, емоционален покой и връзка с висшето Аз.

Литиевият кварц подпомага емоционалната откритост и освобождаването от привързаности. Успокоява разкъсаните нерви и помага за облекчаване на стреса. Кристал за лечение на сърцето и осигуряване на хармония в отношенията. Помага за освобождаване от очакванията и отдаване на Божествения план, позволявайки да се появи във физическа форма, “по-добра, от възможната представа“.
Литиевият кварц също е камък на “прехода”, особено за тези в хоспис. Той ни напомня, че смъртта е част от цикъла и дава утеха на умиращите, на тези, които се грижат за тях, и на онези, които са опечалени.

Лечебни свойства

Литиевият кварц може да е полезен за тези, които искат да балансират промените в настроението си и да облекчат състоянията на депресия и тревожност. Очиства и поддържа здравословната функция на органите.

Литиевият кварц е поддържащ кристален инструмент за хората в хоспис.
Подходящ за по-дълбока медитация и визуализация. Страхотен камък лечител, тъй като помага за освобождаването на негативните привързаности и създава хармонична връзка. Той е успокояващ и релаксиращ, полезен за хората, които изпитват проблеми със съня.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, може да се използва литиев кварц за активиране и енергизиране на всички чакри. Чудесен инструмент за освобождаване на отрицателни привързаности. Отваря и балансира сърдечната чакра, тъй като енергийно се свързва с коронната чакра и по-високите състояния на съзнанието.

Комбиниране с други камъни

Енергията на литиевия кварц се комбинира добре с почти всички камъни. Хармонира се най-добре с ейджоит, петалит, кунцит, целестит, молдавит, сугилит, рубин, данбурит, фенацит, азезтулит и сколецит.

Зодии: Водолей

Вижте камъните в нашия магазин: Камъни и кристали

Още информация

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Гьотит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Гьотит

Гьотит – камък на милосърдието и прошката Чакри: VI чакра

Прочетете още
Каролит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Каролит

Каролит – защита и заземяване Чакри: Всички Описание Каролитът е

Прочетете още